Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Çanakkale Vali Yardımcısı Adil Karataş, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Avukat Ömer Şahin, Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Soylu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar,  kurum ve kuruluşların  daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla yapılan  program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Din Hizmetleri Uzmanı Muharrem Hacıkaraahmetoğlu’nun tarafından hazırlanan  sunumun ardından, TDV faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyonun gösterimi gerçekleşti.
Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Arif Gökçe “Vakıf geleneği İslam medeniyetinin insanlığa bir hediyesidir. Türkiye Diyanet Vakfı da bu geleneğin bir devamı olarak, 13 Mart 1975 tarihinde kuruldu. Aziz milletimizin güçlü desteği ve vakfımıza gönül veren insanların gayretli çalışmalarıyla vakfımız büyüyerek yedi kıtaya ulaştı.
Vakfımızın misyonu, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için insanlara ve bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olmaktır. Vizyonumuz ise ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmaktır. İlkelerimiz de, adalet, ihsan, merhamet, istikamet, tarafsızlık, sürdürülebilirlik, hesap verebilirlik, bütünlük, kalıcılık ve estetiktir”dedi.
İl Müftüsü Arif Gökce’nin yaptığı duanın ardından program sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi