Jandarma’ nın karadan, Sahil Güvenlik’ in denizden denetimlerine rağmen, ormanda her çalı, sahilde her taşın dibinden Umut yolcusu çıkıyor.
 Ayvacık sahillerini yasa dışı göçün merkezi haline dönüştürmekte ısrarlı İnsan tacirlerine karşı alınan önlemlere rağmen, Midilli yolcusu 51 can ölüm yolculuğuna çıkmadan durduruldu.
İnsan tacirlerinin vicdansızlığı Ramazan’ da dinlemedi.
Kaçırdıkları Oruçlu iken, Can alacak yolculuğun mimarlarının kafileye su dahi temin etmediği öğrenildi.
Suriye, Eritre ve Kongo uyruklu Düzensiz göçmenlerin arasındaki Müslüman kaçaklar; Azrail’ in elinden kurtulduktan sonra İftarı Ayvacık Jandarma’ da yaptı.

10 kişilik göl botuna, 51 can sığdıracaklara, Jandarma engeli.
‘DUR’ İHTARI HAYAT VERDİ…

Ayvacık sahillerinde insanlık dramı sürüyor. Kış aylarında gözle görünür seviyede düşen, Midilliye kaçak geçiş teşebbüsü, havaların ısınmasıyla adeta yeniden hortladı.
İnsan yaşamını, Para kazanma uğruna hiçe sayan Tacirlerin ağına düşmüş 51 düzensiz göçmenin, ceplerindeki son kuruşu dahi,  sözde Umut yolculuğuna kaptırdığı öğrenildi.
GÖLDE KULLANILAN 10 KİŞİLİK BOT’A, 51 CAN BALIK İSTİFİ…
İnsan tacirlerinin,  aralarında çocuklarında bulunduğu kafileyi sonu olası facia olacak yöntemle kaçırmayı planladığı öğrenildi.
Ecel teknesi diye tabir edilen ve gölde kullanılan, taşıma kapasitesi de sadece 10 olmasına karşın, 51 yolcuyu  tek bir şişme botla Yunanistan’ ın Midilli adasına kaçırma planı kuran gözü dönmüş insan tacirlerinin kan donduran planı, duyanları yok etti.    

DOĞAYA DEĞİL, ADIMLARI ECELEYDİ. 
51 CAN’A HAYAT VEREN: ‘DUR’ İHTARI OLDU. …
Hafta sonunda, adeta su uyudu ne var ki, insan tacirleri uyumadı.
Kan donduran ölüm planlarıyla yine sahneye çıkan İnsan tacirlerinin ağına düşen 51 düzensiz göçmen, adeta doğa yürüyüşü yaptıkları izlenimi yaratacak halde rastlanılan halleri ile yürekleri dağladı.
Çoluk çocuk, yeni bir hayat umuduna kapılan, Suriye, Eritre ve Kongo uyruklu 51 can, kucaklarında çocukları, sırtlarında yürüyüş çantaları ölüm yolculuğuna çıkarılacaklarından habersiz adeta doğa yürüyüşü yaparcasına, ecellerine doğru adım atarken Jandarma’ nın ‘Dur’ çağrısı ile yeniden hayata bağlandı.
Alınan bilgiye göre, Ayvacık ilçesi sahillerinden yine bildik yöntemlerle Midilli’ ye yasa dışı göç yolu kurmayı planlayan insan tacirleri,  ağlarına düşürdükleri 51 düzensiz göçmeni deniz yoluyla ölüm yolculuğuna çıkaracaktı.
Ayvacık Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, ormanlık alanda Zeytinlikler arasında gizlenmiş halde tespit ettiği kafileyi takibe aldı.
Kocaköy köyü sahilinde bulunan zeytinlik alana ‘Hayat’ adı verilen operasyon düzenlendi. Bölgede konuşlu Sivil ve resmi Jandarma ekipleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Eritre ve Kongo uyruklu 51 kaçağı yakalayıp, ölüm yolculuğuna ramak kala Azrail’ in elinden adeta son anda almayı başardı.
Yakalanan düzensiz göçmenler arasında bulunan Suriye uyruklu Müslümanların oruçlu oldukları, tacirlerin oruç açmak için bir yudum su dahi temin etmedikleri, ağlarına düşürdükleri kişilerin cebindeki paralarını kuruşuna dek aldıkları da öğrenildi.
Minibüslerle Ayvacık Jandarma Komutanlığı’na bağlı Gülpınar Jandarma Karakolu’na getirilen düzensiz göçmenler arasındaki oruçlu kaçaklar, burada iftar yaptığı da alına bilgiler arasında.

Cuma Deren
 


Kaynak: Haber Merkezi