Çanakkale Emniyet müdürlüğü Birifing salonunda bir araya gelen Emniyet müdürü Sel ile İl Jandarma Alay Komutanı  İnce, “Herşey Çanakkale ‘nin Huzuru İçin” dedi.
2 YIL ÖNCE, YILDA TOPLAM  87 BİN KİŞİ YAKALANIYORDU, ŞİMDİ İSE HAFTALIK 25-30 KİŞİ 
Jandarma Alay komutanı, yasa dışı göçmen kaçakçılığına ilişkin, 2 yıl öncesine dair şok eden rakamları verdi, ardından da “Tedbirlerle, yasa dışı geçişleri neredeyse sıfırladık” diye konuştu.

Mesaj Net ve Açık…
“Huzuru Bozdurmayız”

Çanakkale’ de, huzuru daim kılmak için gecelerini gündüzlerine katan Polis  ve Jandarma teşkilatı, Basın mensupları ile bir araya gelip, Çanakkale’ yi konuştu.
Geçtiğimiz aylarda  OHAL kapsamında, alınması gereken tedbirler ile bazı kurum ve kuruluşlara dair düzenleme yapılması hakkında kanun hükmünde kararname resmi gazetede yayınlanmıştı.

Bu Kararnameye göre  Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı.
Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununun 4'üncü maddesi, "Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlıdır." şeklinde değiştirilmiş,  yapılan bu değişikliğin ardından 2015 yılında Çanakkale İl Jandarma Komutanı olan Albay Necmi İnce  ve İç işleri Bakanlığının bünyesinde bulunan bir başka kurum olan Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü asayiş mesaisini aynı çatı altına bağlamıştı.

 Geçtiğimiz aylarda İl Emniyet müdürlüğü görevine atanan  Celal Sel, Jandarma Alay Komutanı Albay İnce ile biraya gelip, kameraların karşısına geçti.
ilk kez birlikte kameraların karşısına çıkan Huzur ve Asayiş’in bekçileri,  sohbet havasında geçen basın buluşmasında, Çanakkale’ nin huzuru için gerçekleşen icraatlarını da masaya yatırdı.

Çanakkale Emniyet Müdürü Celal Sel ve İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce,  gazetecilerin sorularını da yanıtladıkları buluşmada, Emniyet-Basın ilişkileri üzerine de aksaklıkları tespit etti.

 Hırsızlık olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Celal Sel, yazın gelmesi ile birlikte Çanakkale tarafına tatil için veya çalışmak için gelenlerin olduğunu, bununla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Trafik düzenlemesi ile ilgili de konuşan Emniyet Müdürü Celal Sel, hepsinin belediyeye ait olduğunu vurgulayarak;
 “Belediye kanununa bakın. Trafik düzenlemesi, tek yönler, çift yönler belediyeye ait. Bunun oturulup düşünülmesi lazım. Sadece polisle olmaz bu. Hep birlikte karar verilmesi lazım. Burası küçük bir yer ama araba sayısı fazla. Park sorunu var. Park sorunu olmasa bir sorun kalmaz. Bu sadece belediyenin ve bizim sorunumuz değil Çanakkale’nin sorunu” dedi.

Tedbirlerle Göçmen Sorununu Aştık
İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ise, Midili Adasına kaçak yollardan geçmek isteyen göçmenler ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnce, Çanakkale’ye 2015 senesinde geldiğini belirterek, “Göçmen kaçaklığı çok yoğundu o dönemde. Onunla ilgili tedbirler aldık. Yol aramalarımızı 2015’te başlattık. 2015 yılında yakaladığımız göçmen sayısı yaklaşık 87 bindi. Aldığımız tedbirlerle neredeyse sıfırladık. Eskiden bir günde 2 bin 3 bin kişi yakalarken şu anda haftalık iki grup gelirse 30-40 kişi o da gelip bırakıp kaçıyorlar. Onları da geçmeden yakalıyoruz. Şu anda çok iyiyiz. Sahil güvenliğinde en iyi olan illerden bir tanesiyiz. Bu konuda başarılıyız. Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresi olarak dörtlü güzel bir koordinasyon var” dedi.

Cuma  Deren - Duygu Doğan
 


Kaynak: Haber Merkezi