17 Aralık 2016’da, itirazlar nedeniyle yapılamayan genel kurulda Kent Konseyi Başkanı ve 9 yürütme kurulu üyesi seçilecek. Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin istifası nedeniyle Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından çağrısı yapılan ve yönetilecek olan Genel Kurulun temsilci kayıtları ve imzalar alındı. Daha önce yapılan duyuruda Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu için ve kurum kuruluşlardan 441 temsilcinin bildirim yaptığı bilgisi verilmişti. Bunlardan 350’si imza verdi.Bu sonuçla genel kurulun gerçekleşmesi için çoğunluk sağlanmış oldu.

Prof. Dr. Türkan Sosyal Belediye Sosyal Tesisleri’nde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul toplantısını Belediye Başkanı Ülgür Gökhan açtı. Ardından divan seçimine geçildi. Rıdvan Uz ile İsmet Akıncı arasında divan başkanlığı için oylama yapıldı. Burada üstünlük sağlayan İsmet Akıncı oy çoluğu ile Divan Başkanı oldu. Katip Üyeliğine ise Av. Gültekin Yıldız ve Alper Doğmaz seçildi.

Oy kullanma işleminin başladığı Çanakkale Kent Konseyi Genel Kurulu’nda, başkanlık için Engin Kandemir ve Saim Yavuz yarışıyor.