Gelibolu Belediyesi, Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte ilçe merkezinde bulunan tarihi camilerde geniş kapsamlı bir temizlik programı başlattı. İlk olarak Aleaddin Mahallesi’nde bulunan Kadı İskelesi Camii’nde başlayan temizlik çalışmaları kapsamında halılar dezenfekte edilerek yerinde yıkanması sağlandı. Halıların yanı sıra cam, iç duvarlar, avize gibi tüm alanların da temizliğinin gerçekleştirildiği çalışma Gazi Süleyman Paşa Camii, Cerrahi Hüseyin Camii ve Yazıcızade Camii’nde sürdürülecek.
Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ibadethanelerde periyodik olarak yapılan temizlik çalışmalarının daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın daha hijyenik ve temiz bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmelerini amaçlayan bu çalışmaların ardından park ve bahçeler ekiplerimizle yine camilerimizin bahçe düzenlemelerini yerine getireceğiz.” dedi.
Camilerde görevli din görevlileri, belediyenin uygulamasından son derece memnun olduklarını belirterek Belediye Başkanı Özacar ve ekibine teşekkür ettiklerini dile getirdiler.
 


Kaynak: İHA