Köprü yatırımının şehre büyük fayda sağlayacağı görüşünde olduklarını kaydeden Uslu, "Türkiye günden güne gelişiyor. Çanakkale de bu doğrultuda gelişime açık, büyüme potansiyeli yüksek olan illerin başında geliyor. 2017'nin Çanakkale'nin altın yılı olacağına inanıyorum. Biz de şehrin önemli bir değeri olarak, Çanakkale ile birlikte gelişme göstereceğiz. Çanakkalemize sayısız hizmetler getiren, Boğaz Köprüsü gibi dev bir yatırımı kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve hükümetimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi. 

AYVACIK'TAN MİDİLLİ'YE SEFER 
TARİHİ YARIMADA'YA KOLAY ULAŞIM
2016 yılında yakaladıkları ivmeyi 2017 yılında gerçekleştirecekleri projelerle sürdüreceklerini kaydeden Gestaş Genel Müdürü, öncelikli projelerden bahsetti. Çanakkale'nin deniz ulaşım şirketi Gestaş'ın 2017 yılı içerisinde bitirmeyi planladığı projelerin başında gelenler iskele projeleri ve Midilli-Ayvacık seferleri. Çanakkale turizminin önemli bir paydaşı olan Gestaş, Gelibolu Tarihi Yarımadası'na ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlayan iskele ve üstyapı projeleri üzerinde çalışıyor. Gestaş Deniz Ulaşım, geçen yıl başlattığı Çanakkale'de ilk olan Boğaz Turu hizmetini bu yıl da sürdürecek. Yeni projelerle birlikte deniz üzerinden Şehitlik Turu, kara ziyaretiyle de birleşecek ve ziyaretçilere tadına doyum olmayan bir gezi imkanı sunacak. Midilli Adası ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi arasında yapılacak feribot seferleriyle de turizme büyük katkı sağlanacak. 
 
İSKELE-TESİSLER YENİLENİYOR
2016 yılında yakaladığı büyüme ivmesini yeni yılda da sürdürecek şirket, hizmet verdiği birçok iskele ve tesislerde bakım-onarım ve altyapı çalışmalarına başlayacak. Mevcutta bulunan yapı, daha da geliştirilecek; daha modern bir görünüm sağlanacak. Bu doğrultuda iş istihdamı artarken hizmet kalitesi de yukarıya taşınacak.
 
“TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümünü kutlayan Uslu, "Bugün ülkemizde hür ve bağımsız yaşıyorsak, bayrağımız dalgalanıyor ve ezanlarımız susmuyorsa bütün bunları başta Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere görevleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Çanakkale, sadece bir destan değildir. Bir milletin her şeyi tükendiği halde yılmadan, usanmadan yediden yetmişine varıncaya kadar cephede savaşıp bu toprakları bizlere armağan ettiği bir savaştır, yeniden bir doğuştur. Bundan 102 yıl önce doğulusu, batılısıyla düşmana el ve gönül birliği içinde karşı koyan, tarih boyunca mekan ve zaman fark etmeksizin vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. 

 


Kaynak: Haber Merkezi