Bu kapsamda kentin farklı noktalarında plastik ve giyim için kumbaralar oluşturan Çanakkale Belediyesi cam atıkların ayrıştırılması için de noktalar oluşturuyor. Bertarafını hızlı sağlanması için hayata geçirilen bu hizmetler ilgili Çanakkale Belediyesinden yapılan açıklamada "Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre adına ayrı olarak biriktirdiğiniz cam atıklarınızı, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında kent geneline yerleştirilen 17 adet cam kumbara noktasına, Mobil Atık Getirme Merkezine ya da 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine bırakabilirsiniz. Cam, günlük hayatımızda en sık kullanılan malzemelerden biridir. Fakat camın doğada uzun süre yok olmaması sebebiyle doğru bir şekilde geri dönüştürülmesi, doğal kaynakların korunması için önemlidir. Çanakkale Belediyesi olarak Sıfır Atık Projesi kapsamında ayrı olarak toplanan atık türlerinden biri de cam atıklardır. Üyesi olduğumuz Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği tarafından yürütülen EKAY Projesi kapsamında SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş firmasınca kent geneline yerleştirilen 17 adet cam kumbarası ile cam atıklar ayrı olarak toplanmaktadır. 2023 yılında toplam 19,72 ton cam atığı toplanmıştır.
Cam atıklar karışık ambalaj atığı toplama (2'li toplama) sistemine dahil edilmeden ayrı olarak toplanmakta ve yeşil cam atığı kumbaralarında biriktirilerek lisanslı tesislere doğrudan gönderilmektedir. Sizlerden beklentimiz evlerinizde ayrı olarak biriktirmiş olduğunuz cam atıklarınızı aşağıda karekod ile konum bilgisi verilen cam kumbara noktalarına, bunun dışında yakınınızda bulunan Mobil Atık Getirme Merkezine ya da 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine getirmenizdir.
Bir cam şişenin geri dönüşümünde tasarruf edilen enerji; 100 watt'lık bir ampulün 1 saatte, Bir bilgisayarın 25 dakikada, Bir televizyonun 20 dakikada,
Bir çamaşır makinesinin 10 dakikada kullandığı enerjiye denktir. Cam geri dönüşümüne katkıda bulunarak çevreyi korumak ister misiniz?
Haber Merkezi