Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere Kırsalda yapılan yatırımlara destek olmak amacı ile kurulan ve kırsalda önemli projelere destek olarak hayata geçmesini sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteklerine devam ederken son olarak yayınlanan IPARD 3 programı ve başvuru çağrı ilanı hakkında Gökçeadalı üreticileri bilgiler verildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler vermek, TKDK'nın faaliyetleri, destekleme çalışmaları hakkında üreticileri bilgiler vermek amacı ile TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü  yetkilileri ilçe ilçe gezerek düzenledikleri toplantılarla üreticilere bilgiler aktarılıyor.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender ve beraberindekiler, gerçekleştirdikleri Gökçeada ziyaretleri kapsamında ilk olarak  Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay’ı ziyaret ettiler. Belediyede çalışmalar hakkında başkan Atalay’a bilgiler verdiler. TKDKA Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender ve beraberindekilerin ikinci durağı ise   Gökçeada İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü oldu. Burada da adanın tarımsal faaliyetleri hakkında İlöe Müdürü  Ömer Şahin'den bilgiler aldılar.    İlçe ziyaretimiz kapsamında, kamu kurumlarının temsilcilerine ve vatandaşlara TKDK destekleri ve proje başvuruları hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumlarda  potansiyel başvuru sahiplerimiz, çiftçiler ve  yetiştiricilere TKDK desteklerimiz hakkında bilgi verildi. Kurum destekleri ile ilçelerdeki hayvan çiftliklerinin standartlarının yükseltilmesi ve üretilen sütün katma değerinin arttırılması için verilen destekler üreticilere aktarıldı.

 

Burcu Erdal