Müzik sanatına dair eğitimlerin verildiği alan olmasının yanı sıra, ülkemize besteleri ile hizmet eden sanatçıları da onurlandırmak amacı şile her yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından verilen ve bu yıl 4.’sü verilen "Kültür Sanat ve Müzikte Çanakkale'ye Değer Katanlar" ödül Besteci Arif Sami Toker’e verildi. 

1941 yılında, 15 yaşında ilk şarkısı "Aşk Yolunda Avareyken"i besteleyen Toker, hayatının geri kalan 56 yılında çoğunun güftesi kendisine ait olmak üzere, farklı makamlarda 500 civarında şarkı yazdı. Ankara ve İstanbul radyolarında müzik yayın şefliği de yapan Toker, Anadolu turneleri ile müziğ memleketin dört bir yanına taşımayı başarmıştı.  Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından  Nedime Hanım Konağı'nda düzenlenen ödül törenine  Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Arif Sami Toker’in oğlu Şansal Kemal Toker, müzik severler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Babasının Eserlerini  Seslendirdi

Tören’de merhum Toker’in bestelerinden oluşan mini bir konser verildi.   3 eserin seslendirildiği mini konserde  oğlu solist Şansal Kemal Toker'e Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesiöğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Karakaya ve yüksek lisans öğrencileri de eşlik etti.  Ardından  "Kültür Sanat ve Müzikte Çanakkale'ye Değer Katanlar" ödül törenine geçildi. Ödüle layık görülen Çanakkaleli besteci Arif Sami Toker adına, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi rektörü Cüneyt Erenoğlu tarafından, oğlu Şansal Kemal Toker'e takdim edildi.

 

 Cuma Deren