Matematik, gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmalar yaparak Yüz yıllar öncesinde bilime katkı veren Harezmi’nin ışığında  öğrenci yetiştirmek amacı ile  hayata geçirilen  Harezmi Eğitim Modeli kapsamında proje üreten öğrenciler Eserlerini yıl sonu sergisi ile görücüye çıkardı.

 

Bilgisayar Bilimleri, Fen ve Matematik Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sanat ve Tasarım ile Spor Bilimleri alanlarında disiplinler arası düşünebilen, ezberden ve monotonluktan uzak, düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın yeniliklerine millî ve manevi değerler ile adapte etmeyi hedefleyen bir eğitim modeli olan ve  Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Harezmi  Eğitim Modeli kapsamında Gelibolu İlçesinde de  Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu  ortaklaşa eğitim gördüler, matematik, gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında Harezmi gibi projeler üreten öğrenciler düzenledikleri sergi ile  bilimsel eserlerini ortaya koydular.

Öğrencilerin, yaşam problemlerini tanımlayarak bunlara yenilikçi ve etkili çözümler üretmek üzere Ar-Ge yöntemlerini işbirlikçi olarak uygulamaları sürecinde algoritmik düşünme, bilişsel ve üst bilişsel, sosyal-duygusal ve pratik ve fiziksel becerilerini geliştirmek amacı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde İl Genelinde yürütülen Harezmi Eğitim Modelinin uygulandığı  Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafın hazırlanan projeler   Harezmi Yıl Sonu Sergisi ile görücüye çıktı. Öğrencilerin eserlerinin yer aldığı ve  75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Halı Sahası'nda gerçekleştirilen Harezmi  Yıl Sonu Sergisi'ne Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Gelibolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Yaşar Çakır, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Orhan Keskin ve Müdür Yardımcısı Şehri Biçer, Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu Müdürü Hatice ÖZEN ve Müdür Yardımcısı Elmas Çakır, Müdürlüğümüz Harezmi Eğitim Modeli İl Koordinatörü Cihangül Ateş, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmenleri Burhan Ertürk ve Deniz Atalan, Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu Okul Öncesi Öğretmenleri Bahar İncebey, Arzu Köksal, Gülay Tahtalı, veliler ve öğrenciler katıldı.  

Harezmi Yıl Sonu Sergisi'nde 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu tarafından ‘Ülkemizde çevre kirliliğinin önüne nasıl geçeriz?’  ve Şehit Aybüke Yalçın Anaokulu tarafından ‘ Dünya'da suyu nasıl çoğaltabiliriz?’ soruları kapsamında hazırlanan projeler ve gerçekleştirilen etkinlikler sergilendi. Harezmi Eğitimi alan öğrenciler; birbirinden renkli geri dönüşüm kostümlerini, kodlama ile oluşturdukları çevre bilinci temalı oyunlarını, yazıp besteledikleri şarkılarını, tasarladıkları proje maketlerini Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı ve Gelibolu İlçe Millî Eğitim Müdürü Yaşar Çakır'a anlattılar.     Harezmi  Yıl Sonu Sergisi açılışı, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Şerife Erdem