Besteci Teoman Alpay başta olmak üzere bağrından başarılı sanatçılar çıkaran Çanakkale’nin yıldızları Türk müziğinde  yerini giderek sağlamlaştırırken, gençler de müziğin çıtasını yükseltmeye devam ediyor.  Lise yıllarında müziğe merak salan ve ilk gitarını alarak özel kurslarda müzik eğitim alan  Çanakkale’nin genç yeteneklerinden Berkin Berberoğlu, kendi bestelediği ve bu yaza damga vuracak ikinci single ‘Ruhumun İzleri’  dijital platformlardaki yerini aldı.

‘Hırsız’ eseri ile  müzikseverlerin karşısına çıkan Genç şarkıcı Berkin Berberoğlu, daha önce yazmaya başladığı ancak duygu eksikliğini hissettiği eseri ‘Ruhumun İzleri’ şarkısının sözlerini yaşanmışlıkları ile tamamladı. Geçtiğimiz yıl  tüm hazırlıklarını tamamlayan ve  eserini kayda alan genç yeteneğin 'Ruhumun İzleri’ Şarkısı Sosyal Medya platformlarında kısa sürede binlerce beğeni aldı. 

İlk Single Geçtiğimiz Yıl Yayınlandı

Kısa sürede büyük beğeni alan şarkısı ve müzik serüveni ile ilgili bilgiler veren  Çanakkaleli Genç şarkıcı Berkin Berberoğlu   “Lise yıllarında ilk gitarımı alarak hem notaları öğrenmek hem de müziğe daha iyi adapte olabilmek için  kurs almaya başladım. Yaklaşık 4 yıl gitar çaldıktan sonra şarkı söylemeye de başladım. Bir yandan söylerken bir yandan da kendi duygularımı beste yapmaya karar verdim ve şarkı sözlerimi kendim yazmaya başladım.    22 Eylül 2023 ‘te sözleri bana ait  tamamen bitmiş bir ilişkinin bende bıraktığı izleri taşıyan ilk single’m  ‘Hırsız’ çıktı.   Bana söylenen güzel ve anlamlı sözleri alarak kendim besteleyip düzenleyerek yayınladık” dedi.

‘Ruhumun İzleri’ Duygularımı Tamamlayan Şarkı Oldu

Son şarkısı hakkında da bilgiler veren ve hangi duygularla yazdığını belirten Genç Şarkıcı Berkin Berberoğlu “Son şarkım ‘Ruhumun İzleri’ ise benim yazdığım ilk şarkılardan bir tanesi.  Ancak şarkı bana eksik geliyordu. Çünkü duygusu yoktu ben onu ilk yazdığım zaman.  Ama sonradan yaşadığım bazı şeyler, bazı olaylar, duygu değişimleri ve yaşanmışlıklar beni geriye götürdü ve baktım ‘benim böyle bir şarkım da varmış’ dedim ve eksik duygularını da tamamlayarak şarkıyı yayınlayacak hale getirdim.  Şarkının tamamlanmasının ardından  6 aylık bir süre içinde son   single’m ‘Ruhumun İsleri’ de dijital platformlarda yerini alarak müzik severlerle buluşturdum. Yaşanmışlıklarımızı anlatan besteler üretmeye devam edeceğim müzik hayatımda üçüncü single için de çalışmalara başladım” dedi.

Cuma Deren