Ayrıntıları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı. ‘X’ hesabından, “Türkiye’nin Huzuru” vurgusu15’ncisi düzenlenen ‘Kıskaç operasyonları’ serisine ilişkin detaylar paylaşan Bakan Yerlikaya;“62 il’de, FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen ‘KISKAÇ-15’ operasyonlarında, 544 şüpheli yakalandı?” ifadesini kullandı. 

“GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

 Bakan Yerlikaya, aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu 62 il’ de düzenlenen operasyonların amacını tek kelimede özetledi.

Yerlikaya; “ FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

-------------------------------------------

FETÖ’ CÜLERE  ‘KISKAÇ’  

 

15’NCİSİ, 62 İL’DE EŞ ZAMANLI DÜZENLENDİ. 

FETÖ ŞÜPHELİSİ 544 KİŞİYE GÖZALTI

---------------------------------------------

 İğrenin deliğine girseler, Emniyet güçleri adeta çekip çıkarıyor. FETÖ’ cülere yönelik, Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu 62 il’ de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 544 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ’cülere yönelik düzenlenen Kıskaç operasyonları, adeta seriye bağladı. 15. Düzenlenen Operasyonlara dairayrıntıları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.

Bakan Yerlikaya, ‘X’ hesabından, “Türkiye’nin Huzuru” vurgusu15’ncisi düzenlenen ‘Kıskaç operasyonları’ serisine ilişkin detaylar paylaştı.

“62 il’de, FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen ‘KISKAÇ-15’ operasyonlarında, 544 şüpheli yakalandı?” diyerek, Kamuoyunu bilgilendiren Bakan Yerlikaya; “GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ” vurgusu yaptı.

Bakan Yerlikaya, aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu 62 il’ de düzenlenen operasyonların amacını tek kelimede özetledi.

Yerlikaya; “ FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” dedi.

‘Kıskaç-15’in , Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu gerçekleştiğini belirten İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların düzenlendiği illeri tek tek sıraladı.

Aralarında, Çanakkale’nin de bulunduğu 62 il; “Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Batman, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Düzce, Bilecik, Eskişehir, Giresun, Gaziantep, Tekirdağ, Sakarya ve Kırıkkale”

DEVLETE SIZMA GİRİŞİMİNE,

MİT VE EMNİYET DUR DEDİ

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, şu ifadeleri kulandı:

“62 il’de ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen ‘KISKAÇ-15’ operasyonlarında şüphelilerin; Örgüt sorumlularının talimatıyla kamu kurumlarına giriş sınavlarına yönlendirildikleri,

Bu sınavlara başvuran örgüt üyelerinin, örgüte bağlılıkları çeşitli şekillerde kodlanarak, bu kodlamada bulunan şahısların sınavı kazanmalarının amaçlandığı,

Şüphelilerin bir kısmının örgütün kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullanıcısı oldukları ve Bylock içeriklerinde isimlerinin geçtiği ve

Ankesörlü telefonlarla irtibat kurdukları tespit edildi.

Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, MİT Başkanlığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. #TürkiyeninHuzuru”

Erdem Sürek