Tarihte 30 Yıl Savaşlarını bitiren barış görüşmelerinin yapıldığı ve bu nedenle 'Barış Şehri' olarak adlandırılan kardeş kent Osnabrück, geleneksel Mayıs Haftası Etkinliklerinin de 50. yaşını kutluyor. Uzun yıllardır dostluk ve kardeş kent ilişkilerinin yürütüldüğü Almanya'nın Osnabrück kentinde 7-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklere Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, Belediye Meclis Üyeleri Deniz Hazal Uysal, Metin Değirmenci, Muhammed Güngör, Pelin Turhan Erkan, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit ve Hukuk İşleri Müdürü Av. Şebnem Çıtak katıldı.

Başkan Erkek ve beraberindeki heyet etkinlikler kapsamında Osnabrück'ün tarihi Belediye Binasının Barış Salonu'nda Mayıs Haftası'nın 50. yılı ve Osnabrück-Haarlem-Angers üçlü ortaklığının 60. yılı nedeniyle düzenlenen törenlerde de bulundu. Osnabrück Belediye Başkanı Katharina Pötter tarafından gerçekleştirilen resmi açılış ile geleneksel Mayıs Haftası etkinlikleri başlamış oldu. Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve beraberindeki heyet, Mayıs Haftası Etkinlikleri kapsamında eski dönemlerde sabun taşınan kutularının yeniden tasarlanarak araba yarışı etkinliğine dönüştüğü geleneksel Soapbox Yarışları'nın açılışına da katıldı. Heyet, bununla birlikte kentin tarihi hakkında bilgi edindikleri kent gezisinin yanı sıra, Gençlik Merkezi, Sanayi Kültürü Müzesi ve Endüstriyel Miras Müzesine de ziyaretlerde bulundu. Kentsel gelişim ve yapay zekaya odaklanan Coppenrath İnovasyon Merkezi ve Alman Yapay Zeka Araştırma Merkezi'ne (DFKI) de ziyaretler gerçekleştirildi.

Çanakkale heyeti, şehir kütüphanesinde gerçekleşen “Dünya Çapında Kitap Yolculuğu” projesi kapsamında kardeş kentlerden gelen kitapların şehir kütüphanesine teslim edildiği etkinlikte de yer aldı. Osnabrück Belediye Başkanı Pötter ile Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'in bir araya geldiği özel görüşmede ise iki kentin gelecekteki işbirlikleri üzerine karşılıklı görüşme gerçekleştirdi. Kardeş kent bağlarının güçlenmesi, deneyimlerin paylaşılması ve yeni iş birlikleri kurulması adına önemli bir buluşmanın gerçekleştiği Mayıs Haftası etkinlikleri programı, Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu kardeş kent heyetlerinin bir araya geldiği veda yemeği ile son buldu.

 

Haber Merkezi