Türkiye Bisiklet Federasyonu 2024 Yılı Faaliyet Programında yer alan ve 81 İlden 307 Sporcunun katıldığı Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonasına Çanakkale’den de   Geliboluspor’un  iki sporcusu Yağmur Ecrin Çolakoğlu ve Meryem Ada Yenal katıldılar. Hafta sonu Denizli'de yapılan Yol Yarışlarında Türkiye Şampiyonasında iki gün pedal çeviren Gelibolulu sporcular, şampiyonadan galibiyetle ayrıldılar.

Denizli’de gerçekleştirilen Türkiye Bisiklet Yol Şampiyonası 1.Gün yapılan uzun  yol yarışında 12 Yaş Kızlarda Meryem Ada Yenal 1.ci olurken, 15 Yaş Kızlarda Yağmur Ecrin Çolakoğlu da 1.ci olarak yarışın ilk gününü derece ile bitirdiler. Masal Zeynep Dertop ise bu etapta  3.cü sırada devam ederken düştü ve yarış dışı kaldı.

 2.Gün yapılan Tırmanma Yarışlarında ise 15 Yaş Kızlarda Yağmur Ecrin Çolakoğlu  yine 1.’inciliğiği  alarak  şampiyonada  ikinci kez zirveye oturdu.   Şampiyonayı başarılı bir şekilde tamamlayan Gelibolulu bisiklet takımı böylece   Türkiye Şampiyonasında 3 Birincilik elde etmiş oldu.  Kızların başarısı ile ilgili kulüpten yapılan açıklamada “Türkiye Şampiyonu olan Bisiklet Kız Takımımızı ve onları bu yarışlara hazırlayan Hocamız Halil Tuna'yı ve Ailelerini kutlarız Sporcu Kızlarımıza Türkiye Şampiyonasına katılımları için Araç desteği veren Gelibolu Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Burcu Erdal