Gelibolu Belediyesi’nin çiçeği burnundaki Belediye Başkanı Soyuak, “Nereye dokunsam otokontrol yok.” diyerek, Geliboluları üzecek, olası duruma vurgu yaptı:“Yakında Cumartesi pazarı patlayacak. Cumartesi pazarı niye bilgisayara girilmemiş?Salı pazarı bilgisayara girilirken, Cumartesi pazarı niye bilgisayara girilmiyor? Nereye dokunsam elimde kalıyor” ifadelerini kullandı.

“GESTAŞ’TAN, TAKSİT TAKSİT TAHSİLAT”

Bir soru üzerine; Gestaş’ın Belediyeye olan borcuna ilişkin net sözler eden Başkan Soyuak, Gestaş ile görüştüğünü ve 16 milyon lira borcu 2’şer milyonluk taksitlerle ödeyerek aradaki farkı kapatacaklarını, borç kapandıktan sonra da her ay tahakkukların yapılacağını açıkladı.

-----------------------------------------

ÖNGÖRÜSÜNDE HAKLI ÇIKARSA,

ÜZÜLEN GELİBOLULULAR OLACAK

-----------------------------------------

AK Partili Gelibolu Belediyesi’nin Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısının ilk oturumunda, Dr. Başkan Soyuak çarpıcı çıkışlara imza attı. Ürküten türden bir öngörüde bulundu. ”Cumartesi pazarı patlayacak” dedi.

Bir diğer deyişle, Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak’ ın sert çıkışları, Mayıs Meclisine damga vurdu.“GESTAŞ’TAN, TAKSİT TAKSİT TAHSİLAT”

Bir soru üzerine; Gestaş’ın Belediyeye olan borcuna ilişkin net sözler eden Başkan Soyuak, Gestaş ile görüştüğünü ve 16 milyon lira borcu 2’şer milyonluk taksitlerle ödeyerek aradaki farkı kapatacaklarını, borç kapandıktan sonra da her ay tahakkukların yapılacağını açıkladı.

Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı açılış, yoklama ve saygı duruşunun yapılmasının ardından başladı. Mayıs Meclisinde, üç gündem maddesi görüşüldü.İlk madde olan, 2023 Mali yılı kesin hesapları oy birliği ile komisyona havale edildi.Gündemin ikinci maddesinde ise, ‘Sosyal denge sözleşme yetkisi verilmesi’ konusu vardı.Sosyal denge sözleşme yetkisinin Belediye Başkanına verilmesi, Meclis’ in oy çokluğu ile kabul edildi.

AK PARTİ GURUBUNUN TEKLİFİNİ, CHP’ DE YUGUN GÖRÜNCE..

Gündemin üçüncü maddesi olan Belediye Başkan Yardımcısının Ödeneğinin Belirlenmesi konusu, oy çokluğu ile kabul gördü.Bu konuda, AK Parti grubu, başkan yardımcısı ödeneğinin geçmiş yıllardaki tutarda olmasını önerdi. CHP grubu da öneriyi uygun bulunca,  bu madde oy birliği ile kabul gördü.Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından,  gündem dışı bir madde de Oturumda görüşüldü.Gelibolu Semerciler Bayırında pansiyon olarak verilen ruhsata yapılan itiraz masaya yattı.Bu konu oy birliği ile alınan karar üzerine İmar komisyonuna havale edildi. Karar göre,  İmar ve Zabıta Müdürlüğü meclisi bilgilendirecek.

DUYUMU DİLE GETİRDİ, MECLİS GERİLDİ

Gelibolu Belediyesi’nin, CHP’li  meclis üyesi Deniz Cankara, ruhsat harçları konusunda daha önceki meclisin belirlediği rakamlardan farklı rakamların talep edildiği yönünde duyum  aldıklarını ve bu doğru ise bunun yanlış olduğunu savundu.Bu rakamları da çeşitli gelirler adı altında Gelibolu Belediyesi’ne çeşitli gelirler adı altında talep edildiğinin söylendiğini de sözlerine ekleyen Cankara, “Eğer bu uygulama yapılıyorsa, imardan gelir arttırmanın yolu bu uygulama değil” çıkışına imza attı.Başkan Soyuak; “Bu konu m-Meclise gelecek, bunun hazırlığı var. Bana kalan bir borç var, kentin sorunları var, maaşların ödemesi var, acil ödenmesi gereken 120 milyon var.

O zaman bu ödenecek. Bundan sonra çok kazanan azlarla olmayacağım, az kazanan çoklarla olacağım” diyerek,  CHP’ li Meclis üyesi Cankara’ ya cevap verdi.

Cankara; “Siz bunu yaparak müteahhitleri kilitlerseniz, onlarla çalışan bir sürü aileler var. Sadece çok kazanan azlar olan müteahhitler değil, onlarla çalışanlar da etkilenecek.

Biz gelir tarifesini tekrar masaya yatıracağız, bunu zaten beraber yapacağız ama insanlara çeşitli gelirler adı altında ‘bu makbuzu getirmezsen senin işin olmaz’ gibi bir uygulamayı ne şart ve şekil altında olursa olsun biz bunu kabul etmiyoruz. Hukukçular daha iyi bilir bunu ama bu bence bir suçtur”  karşılığını verdi.

“BU KENTİ, AYAĞA KALDIRACAĞIM…”

Bu sözler üzerine, Doktor Başkan Soyuak; “Bu kenti ayağa kaldıracağım. Bir müteahhit bina yaparken para kazanıyor, usta para kazanıyor, sıvacı kazanıyor, emlakçı kazanıyor ama o binaya hizmet edecek belediye kazanmıyor.Ben bir şeyleri değiştirmeye çalışıyorum. Bir Belediye Başkanlığı maliyetinin üstünde çalışmalı ki, hizmet üretebilsin. Yıllardır niye maliyetin çok altında belirlendi.Belediye bir yılda 9 milyon para mı kazanır?” sorusu eşliğinde karşılık verdi.Soyuak, ses tonunu yükseltti ve şöyle devam ettti; “Siz siyaset yapacağız diyorsanız, ben bu ücretlendirmenin üstünde belediyeye gelir sağlamaya devam edeceğim.Hani bir de samimiyetten bahsediyorsanız ya, gerçekten samimi iseniz, ben sizi 1 Mayıs günü için davet ettim, gelin işçilerimizin 1 Mayıs bayramını beraber kutlayalım dedim, gelmediniz.Siz Eceabat Belediye Başkanının Meclis üyesi misiniz ki, hayırlı olsun’ a gittiniz. Bir hayırlı olsun’ a bana gelmeniz gerekmez mi? Siz buranın Belediye Meclis üyesi değil misiniz?Çanakkale ve Eceabat belediyesine hayırlı olsun’ a gittiniz. Siz Gelibolu Belediyesi’ nin meclis üyesi değil misiniz” diye çıkıştı

‘GELİN BU İŞİ BERABER ÇÖZELİM’

Borç konusunun ardından deşarj istasyonları konusuna ilişkin sözler edilen oturumda, AK Partili Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, mevcut deşarj noktaları ile ilgili bilgilendirme yaptı. CHP’ li Belediye Meclis üyesi Cankara, eski dönemde yaşananları kavga ederek yol katedilemeyeceğini savundu. “İlçemizde belirli bir yere kadar deşarj hatları yapıldı. Umarım kalan bölümü de sizin döneminizde tamamlanır” temennisinde bulundu

Başkan Soyuak, bu sözler üzerine;  “Ben, gelin bu işi beraber çözelim derdindeyim ama bu işe bir sıfır noktası koyalım. Rakamlarla konuşuyorsunuz ya, rakamlar benim canımı yakmıyor. Benim canımı yakan, söz verilen paraların verilmemiş olması” ifadelerini kullandı.

“OTOKONTROL YOK”

Doktor Başkan Soyuak, “Nereye dokunsam otokontrol yok. Yakında Cumartesi pazarı patlayacak. Cumartesi pazarı niye bilgisayara girilmemiş? Salıpazarı bilgisayara girilirken, Cumartesi pazarı niye bilgisayara girilmiyor? Nereye dokunsam elimde kalıyor” diyerek sesini yükseltti.

Meclis toplantısı, Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumunun, 7 Mayıs Salı günü saat 15.00’te gerçekleştirilmesine karar verilmesi ile sonlandı.

Cuma Deren