Kurulan özel ekip, tüm ayrıntıları ile dosyayı aydınlattı. Cesedin, bir cinayete kurban giden Zeynel C.’ ye ait olduğunu belirlendi.

  KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLMİŞ

 Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme Mevkiinde, bundan tam f0 yıl önce 16 Ağustos 2014’de kimliği tespit edilemeyen bir erkek cesedi bulunmuştu.

 Cesedin kimliğinin ve olay şüphelilerinin tespit edilmesi amacıyla, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı özel ekip oluşturdu..

 Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ‘Faili Meçhul Kasten Öldürme’ olayının aydınlatılması amacıyla 4 ay süren titiz bir çalışma gerçekleşti.

 Kimliği belirsiz olduğu için, yapılan otopsi ardından, 10 yıl önce Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığında defnedilen, ancak 4 ay önce başlayan hummalı çalışmalar sonucunda; İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası’nda bulunan DNA örnekleri, şüpheliler ile karşılaştırılınca, arapsaçı çözülmeye başladı.

-----------------------------------------

Jandarma’dan, Müthiş Çalışma 

 10 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYET,

4 AYDA AYDINLANDI

 -----------------------------------------

 Detayları kan donduran cinayet, tam 10 yıl sonra aydınlandı. Kırsal alandaki buluntu cesedin sırra, Jandarma’ nın kurduğu Özel Ekibin 4 ay süren çalışması sonunda çözüldü.

 FİLM SENARYOSU GİBİ

Çanakkale Jandarması, ‘Çözülmez’ denilen o cinayeti çözdü.

2014 yılında kırsal alanda bulunan kimliği belirsiz erkek cesedi dosyasını kapatmayan Çanakkale Jandarması, tüm detayları ile cinayeti aydınlattı.

 Kurulan özel ekip, eldeki bulgulardan yola çıktı, Cesedin bir cinayete kurban giden Zeynel C.’ ye ait olduğunu belirledi.

  KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLMİŞ

 Cinayet filmi senaryolarına taş çıkartacak detaylar, bir bir gün yüzüne çıktı.

Kimliği belirsiz ceset dosyası yeniden açılıp,  bu güne kadar gün yüzüne çıkmamış ayrıntılar, oluşturulan özel ekibin titiz çalışması sonucunda belirlendi.

 Bundan tam 10 yıl önce, Lapseki ilçesine bağlı Balcılar köyü Kuruçeşme Mevkiinde, 16 Ağustos 2014 günü kimliği tespit edilemeyen bir erkek cesedi bulunmuştu.

 Cesedin kimliğinin ve olay şüphelilerinin tespit edilmesi amacıyla, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı özel ekip oluşturdu..

 Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ‘Faili Meçhul Kasten Öldürme’ olayının aydınlatılması amacıyla 4 ay süren titiz bir çalışma gerçekleşti.

 Kimliği belirsiz olduğu için, yapılan otopsi ardından, 10 yıl önce Bursa Büyükşehir Belediyesi Kimsesizler Mezarlığında defnedilen, ancak 4 ay önce başlayan hummalı çalışmalar sonucunda; İstanbul Adli Tıp Kurumu DNA Veri Bankası’nda bulunan DNA örnekler, şüpheliler ile karşılaştırılınca, arapsaçı çözülmeye başladı.

 Özel ekip tarafından tespit edilen şüpheli şahıslardan alınan DNA örneklerinin, buluntu ceset ile eşleştirilmesi sonucu kimliği belirsiz kalan erkek cesedinin,  Zeynel C.’ye ait olduğu saptandı.

 Detaylar, Jandarma Bülteninde özetlendi.

10 yıldır, Bursa’daki ‘Kimsesizler Mezarlığında’ gömülü bulunan, Zeynel C. ile bağlantılı olabileceği değerlendirilen şüpheliler üzerinde yapılan saha çalışmaları, teknik takip, HTS ve DNA eşleştirmesi sonucu, arapsaçı hali almış cinayet dosyası aydınlatıldı.

 Basın bilgi notunda; “ ‘Kasten Öldürme olayını gerçekleştiren, suça iştirak ve yardım ettiği tespit edilen Çanakkale İlinde (8) İstanbul İlinde (1) olmak üzere toplam (9) şüpheliye yönelik

19 Nisan 2024 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyonda; M.C., A.C., G.C., M.C., A.C., M.C., G.C., A.B. ve E.Y. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

 Yakalanan 9 şüphelinın, adli işlemlerinin tamamlanması ardından, dün adli makamlara sevk edildiği edinilen bilgilerden.

Erdem Sürek