Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde, insanlık adına iyi bir şey yapmak için kolları sıvayan, hayrat çeşmesine su getirmek için gönüllü işçi olan 3 köylünün, su kanalı çalışmasının yapıldığı noktada oluşan göçük altında kalması ile tam bir can pazarı kuruldu.Kangırlı köyünde, hayrat çeşmesi oluşturmak için gönüllü işçiliğe soyunan Tahir Ödemiş, Sefer Arslan ve Refik Bilgiç, su kanalında meydana gelen göçük sonrası toprak altında dakikalarca kurtarılmayı bekledi.

AFAD, UMKE ve AKUT ekipleri kurtarma çalışmasında görev aldı.

Önceki akşam meydana gelen korkunç iş kazası, facia ile sonlandı

Bir iş makinesinin yardımıyla açılan derin kanalda bir anda oluşan göçük, Ödemiş ve Arslan’ ı canından etti, Bilgiç ise yaralandı.

-------------------------------

İNSANLIK İÇİN GÖNÜLLE İŞÇİ OLDULAR,

GÖÇÜK ALTINDA KALIP,  HAYATTAN KOPTULAR

---------------------------------

Çanakkale’de yaşanan iş kazası, facia ile sonlandı.  Toprak altında kalan gönüllü üç işçiden ikisi yaşamını yitirdi.

Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde, insanlık adına iyi bir şey yapmak için kolları sıvayan, hayrat çeşmesine su getirmek için gönüllü işçi olan 3 köylünün, su kanalı çalışmasının yapıldığı noktada göçük altında kalması, tarifsiz bir acı yaşattı.

Göçük altında kalan 3 işçiden 2'si öldü

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde, hayrat çeşmesi için başlatılan çalışmada akıllara durgunluk veren iş kazası yaşandı.

Çeşmeye su getirmek için başlatılan, su kuyusu açılması ve kanal çalışmasına gönüllü işçi olan üç köylü, başlarına gelecekten habersiz insanlık için çaba gösterir iken, göçük oluştu.

Kazı yapılan alanda meydana gelen göçük, kelimenin tam anlamıyla bir can pazarı kurdurdu.

Meydana gelen göçükte toprak altında kalan 3 kişiden 2'si yaşamını yitirdi, biri hastanede tedaviye alındı.

Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla iş makinesiyle başlatılan kanal çalışması sırasında, göçük oluştu.

Hayrat çeşmesi çalışmasının gönüllü işçileri Refik Bilgiç, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan, metrelerce derinlikteki çukurda,  toprak altında kaldı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Göçük altından, kendi imkanlarıyla kurtulmayı başaran Refik Bilgiç, sağlık ekiplerince Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, AKUT Arama Kurtarma Derneği ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri arama kurtarma seferberliğinde dakikalarca uraş verdi.

 Beline kadar toprak altında kalan Tahir Ödemiş göçükten yaralı kurtarıldı. Ne var ki, tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Vücudu tamamen toprak altında gömülü kalan Sefer Arslaa’a ulaşıldığında ise artık yapacak bir şey kalmamıştı.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ve Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk olay yerine gelip, çalışmaları anbean izledi. ilgililerden bilgi aldı. .

Valilik, facia ile sonlanan iş kazası hakkında, yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada; "İlimiz Lapseki ilçesi Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışmasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 vatandaşımız vefat etmiş olup, 1 vatandaşımızın hastanede tedavisi devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz." İfadelerine yer verildi.

2 kişinin hayatını kaybettiği toprak kaymasına ilişkin 1 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı. 2 kişinin hayatını kaybettiği olayda kepçe operatörlerinden H.K., jandarma tarafından gözaltına alındı.