23 NİSAN’DA, DÜNYA RENKLERİ

ÇAFAD Başkanı Selim Yazan,  Ukrayna, Bulgaristan ve  Kuzey Makedonya’ dan festivale katılacak konuk ekipler ile birlikte, Türkiye’den  toplam 250 Çocuğun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı renklendireceğini söyledi.

BİRİ BİTECEK, DİĞERİ BAŞLAYACAK

1-5 Temmuz ve  16-20 Ağustos tarihlerinde olduğu gibi, 27-31 Ekim 2024 tarihinde Çanakkale’de 3 festivalin daha gerçekleştirileceği bilgisini veren ÇAFAD Başkanı Yazan;

“Bitmedi, dahası da var. Aynı zamanda 7-11 Haziran 2024 tarihlerinde Bodrum ve 20-24 Ekim tarihlerinde de İstanbul’da birer festivalimiz olacak.

ÇAFAD olarak 2-9 Haziran ve 27 Haziran – 4 Temmuz tarihlerinde KKTC’de  gerçekleştirilecek 2 festivale katılarak Çanakkale’mizi ve Ülkemizi tanıtacağız. Aynı zamanda 19 – 29 temmuz tarihleri arasında Kuzey Makedonya ( Tetova ) ve Kosova Festivallerine katılarak halk oyunlarımızı ve şehrimizi tanıtacağız” diyerek, bu yaz festivaller zinciri kurulacağını açıkladı

------------------------------------

HEYECAN DORUKTA

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

DÜNYA ÇOCUKLARI İLE BERABER KUTLANACAK

-------------------------------------

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği  (ÇAFAD) Gençlik ve Spor Kulübü tarafından, bu yaı 21’ncisi düzenlenecek olan festivale saatler kaldı.

Uluslararası TROYA Halk Dansları ve Müzik festivaline katılacak Ukrayna, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya’ dan konuk çocuklar ile birlikte  Türkiye’den  toplam 250 miniğin Çanakkale’de buluşacağını belirten  ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, “En büyük bayram, Çanakkale’de dünya renklerinin buluşmasını sağlayacak” dedi.

Gazeteniz VİTAMİN’ e özel konuşan ÇAFAD Başkanı Yazan; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çocuklarımız için son derece önemli bu günde, dünya kültürlerini, danslarını, müziklerini, kıyafetlerini tanımamıza vesile olacak olan festival, 22 ve 23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek” dedi.

Çanakkale Kordon Çağlar Kaynak Basketbol sahasında 250 Dansçının yöresel kıyafetlerini giyerek müzik eşliğinde gerçekleştireceği kortej ile başlayacak festivale katılacak gruplar, ilk gösterilerini bu alanda yapacak.

Konuk ekiplerin,  performanslarını sergileyecekleri günde,  halk buluşmasının hayli renkleneceğini anlatan ÇAFAD Başkanı; “Festivale tüm çocuklar davetli” diye de ekledi

Festival Komitesi ve ÇAFAD Başkanı Sayın Selim Yazan;

“Bu yıl 21. Si düzenlenecek olan festivalimize Bulgaristan’dan dört farklı ekip, Kuzey Makedonya’dan bir ekip, Ukrayna’dan iki ekip ve Çanakkale’den ÇAFAD Çocuk kulübü katılacak

Çanakkalemizin tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtabileceğimiz en önemli etkinliklerden bir tanesi bu festival.

Bu yıl 250 civarında dansçı çocuk, çeşitli ülkelerden Çanakkale’de olacak. Bu bizi çok mutlu ediyor. Hem turizmin canlanması açısından, hem de tarihi ve kültürel değerlerimizin karşılıklı alışverişini yapabilmemiz açısından çok değerli bir organizasyon.

Tabi ki Atamızın çocuklara armağan ettiği böyle önemli bir günde gerçekleştirebildiğimiz için de çok mutluyuz.

Festivale katılacak gruplarımız TROYA Müzesini ve Ören yerlerini gezecek aynı zamanda tarihi yarımada turu yapacaklar ve böylelikle tarihi dokumuzu da tanıtma fırsatımız olacak. Tüm gruplarla gösterilerin, kortejin ve etkinliklerin dışında bir veda gecesi de düzenleyerek onları bir araya getirip kaynaştırmayı istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

 

FESTİVALLER ZİNCİRİ KURULUYOR

BİRİ BİTECEK, DİĞERİ BAŞLAYACAK

 

1-5 Temmuz 2024 ve  16-20 Ağustos tarihlerinde olduğu gibi, 27-31 Ekim 2024 tarihinde Çanakkale’de 3 festivalin daha gerçekleştirileceği bilgisini veren ÇAFAD Başkanı Yazan;

 

“Aynı zamanda 7-11 Haziran 2024 tarihlerinde Bodrum ve 20-24 Ekim tarihlerinde de İstanbul’da birer festivalimiz olacak.

 

ÇAFAD olarak 2-9 Haziran ve 27 Haziran – 4 Temmuz tarihlerinde KKTC’de  gerçekleştirilecek 2 festivale katılarak Çanakkale’mizi ve Ülkemizi tanıtacağız. Aynı zamanda 19 – 29 temmuz tarihleri arasında Kuzey Makedonya ( Tetova ) ve Kosova Festivallerine katılarak halk oyunlarımızı ve şehrimizi tanıtacağız” diyerek, bu yaz festivaller zinciri kurulacağını açıkladı.

Burcu Erdal