Mahalli İdareler Seçimi ile İYİ Parti’ ye geçen Lapseki Belediye Başkanlığı, ilçeyi yaz sezonuna hazır etmek için kolları sıvadı.

Belediye’ nin Fen İşleri ile Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yağışlar başta, fırtınadan olumsuz etkilenen noktalarda, onarım, bakım, yenileme seferberliği başlattı.

Ekiplerin topluma açık her noktada, hummalı bir şekilde çalışma yürüttüğü gözleniyor

Millet Bahçesi'nde çim biçme çalışmalarına odaklanan, yeşil alanların düzenli ve bakımlı olmasını hedefleyen çalışmalar kapsamında, Lapseki ‘nin görsel estetiğine katkı sunuluyor.

İlçe’de, Beybaşlı Halil ve İbrahim Onbaşı Köprüsü'nde tadilat ve onarım çalışmalarını gerçekleştiren ekipler,  böylelikle de köprülerin güvenliği ve kullanım ömrünü attırmayı hedefliyor.

Alınan bilgiye göre; bu çalışmalar sonucu Lapseki' nin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Ekipler aynı zamanda Yeni Kordon'un bakım ve onarımını da üstlenmiş durumda. Yeni Kordon, ilçenin popüler sahil bölgelerinden biri olup, düzenli tutulması ve bakımının yapılmasıyla Lapseki'nin sahil alanlarının çekiciliği ve kalıcı görsel estetiğin sağlanması amaçlanıyor.

İYİ Partili Lapseki Belediyesi'nin Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü bu çalışmaların, kamuoyundan ilçenin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım değerlendirmesi aldığı gözleniyor.