Birlik, beraberlik ve paylaşımlarımızın arttığı Ramazan ayının en anlamlı günü olan Kadir gecesinde Çanakkale Belediyesi her sene gerçekleştirdiği geleneksel iftar programını bu yıl da gerçekleştirdi. 100.Yıl Meydanı'nda gerçekleştirilen iftar programına davetli olan Çanakkale Halkı yoğun katılım gerçekleştirdi.  Aynı sofrada buluşn vatandaşlar beraber oruçlarını açtılar.  Belediye önünde gerçekleştirilen iftar programına  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni göreve seçilen Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, CHP Milletvekili İsmet Güneşhan, İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, İlçe ve Beldelerin Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İftardan önce gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından Yalı Camii Eski İmamı Erdoğan Uz tarafından dualar okundu ve oruçlar açıldı. İftar sonrası Belediye Başkanı Ülgür Gökhan  “Öncelikle Kadir Gecemiz Mübarek Olsun. Sayın Başkanımız Muharrem Erkek ile birlikte bu akşam bir iftar düzenleyerek kentlilerimizle buluşmak istedik. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Beni şahsen 22 yıl güvenerek bu görevde tuttunuz, ben de bu görevi layıkıyla yapmaya çalıştım sizlerin teveccühleriyle. Bundan sonra Başkanımız Muharrem Erkek'le yine bu kentte özgürlük ve barış içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bayramınızı şimdiden kutluyorum, çoluğunuzla, çocuğunuzla nice bayramlar geçirmenizi diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Başkan Gökhan'ın ardından yeni göreve seçilen Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek'te kentlilere bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Başkan Ülgür Gökhan'a teşekkür ederek başlayan Erkek, “ Belediye çalışanlarına, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu iftarımız sizlerin kaynaklarıyla yapılıyor, halkın kaynaklarıyla gerçekleştiriliyor. Bu akşam bu meydanda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli kentlilerimize, ilçelerden gelen kentlilerimize çok teşekkür ediyorum, sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum. Ramazan ayının son günlerindeyiz. Kadir Gecemiz Mübarek Olsun. Ramazan ayı, hoşgörünün, sevginin, saygının, dayanışmanın büyüdüğü aylardır. Önümüz bayram. Hepinizin Ramazan Bayramını ailelerinizle birlikte kutluyorum. 22 yıl çok büyük hizmetler sunan, bu kente sahip çıkıp, hakkını koruyan Sayın Başkanımız Ülgür Gökhan'a teşekkürlerimi tekrar sunuyorum. Biz bu kentte huzur içinde, barış içinde senelerce yine bu sofralarda bir araya geleceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. “ dedi.

 

Burcu Erdal