Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün AK Parti MYK’sında,;“KENDİMİZİ HESABA ÇEKECEĞİZ” çıkışına imza attı.

Biga ve Lapseki’ de Belediyelerini kaybeden Parti kurmaylarının, Başkent’ten edilen sözler Türkiye’de yankı bulur iken, adeta Çanakkale’de o sesi duymazdan geldiği gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz.

İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum."  demesine karşın, Çanakkale’de sorumlu kadroların bu sözleri hiç üzerlerine almadığını söyleyen birçok AK Partilinin;

 

“Daha ne denilmesini bekliyorlar?”  şeklindeki soruya yanıt aradıkları gözlendi.

--------------------------------------

REİS’İN DEDİKLERİNİ İŞİTMEYEN KALMADI,

ÇANAKKALE SANKİ HİÇ DUYMADI

BİR GARİP, “DERİN SESSİZLİK!?!..”

----------------------------------------

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kendimizi hesaba çekeceğiz” çıkışına karşın, Çanakkale’deki sessizlik dikkatlerden kaçmadı.

Mahalli İdareler Seçimi’ nde, iki önemli Belediyeden olan Çanakkale AK Parti teşkilatları,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın açık açık dile getirdi mesajı adeta hiç işitmemişçesine sessizliği ile dikkat çekti. Partililer gözlenen bu tabloya ilişkin çarpıcı bir çıkışa imza attı; “Daha ne bekliyorlar?” sorusunu dillendirmeye başladı.

Seçim sonuçları üzerine, hayli net sözler eden, sorumlulara net şekilde yol gösteren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ ın çarpıcı çıkışına rağmen, mağlubiyetin mimarları Çanakkale’de derin bir sessizlik içine büründü..  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün AK Parti MYK’sında,;“KENDİMİZİ HESABA ÇEKECEĞİZ” çıkışına imza attı.

Biga ve Lapseki’ de Belediyelerini kaybeden Parti kurmaylarının, Başkent’ten edilen sözler Türkiye’de yankı bulur iken, adeta Çanakkale’de o sesi duymazdan geldiği gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; “Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz.

İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum."  demesine karşın, Çanakkale’de sorumlu kadroların bu sözleri hiç üzerlerine almadığını söyleyen birçok AK Partilinin;  “Daha ne denilmesini bekliyorlar?”  şeklindeki soruya yanıt aradıkları gözlendi.

Çanakkale’de,  İktidar partiye gönül vermiş birçok isim, sosyal medya hesaplarından parti kurmaylarının sessizliğine eleştiri getirmeye başladı.

Seçim sonuçlarını değerlendirmek için, Genel başkan Erdoğan başkanlığında önceki toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda verilen mesaj

AK Parti MYK’sına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını kurmayları ile değerlendirmiş; MYK’ da, oy oranlarının gerilediğine dikkat çeken Genel Başkan Erdoğan, bunun temel sebebinin ise 10 ay önce AK Parti'ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olarak göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca; ''Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz.'' ifadelerini kullanmıştı.

Bu son seçimlerin katılım oranının, 2019 seçimlerine kıyasla 6 puan geriye gittiğini, bu 6 puanlık düşüşün ezici çoğunluğunu AK Parti seçmeninin oluşturduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, “KİBİR HASTALIĞI” vurgusu yaparak, şunları söylemişti;

"Buradan başlayarak; il, ilçe, belde teşkilatlarına, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, hatta bürokrasiye uzanan bir sıkıntıyla karşı karşıyayız.

Oysa milletin sinesinden doğmuş bir siyasi partinin en büyük düşmanı vatandaşla arasına duvarlar örmesidir.

HANGİ KONUMDA OLURSA OLSUN!....

Hangi konumda olursa olsun bu partide hiç kimsenin 'layüsel' olmadığını milletimize göstereceğiz.

“KENDİMİZİ HESABA ÇEKECEĞİZ".

Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir yola başvurmadık, şimdi de başvurmayacağız.

“ŞAHSIM DAHİL, BU SONUCUN SORUMLULUĞUNDAN KİMSE KAÇAMAZ”

Açık söylüyorum, şahsım dahil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz.

Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırmanızı istiyorum."  İfadelerini kullanmıştı.

Erdem Sürek