2024-2025  Eğitim Öğretim yılı okul sporları kapsamında  Satranç Grup Birinciliği Müsabakaları ve Modern Pentatlon İl Birinciliği müsabakaları gerçekleştirildi.

Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  himayesinde gerçekleştirilen  Okul sporları kapsamında Satranç Grup Birinciliği Müsabakaları yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Çanakkale’nin ev sahipliğini yaptığı Okul Sporları Genç, Yıldız, Küçük kız ve erkek Satranç Grup Birinciliği müsabakaları gerçekleştirildi.   Türkiye geneli 8 farklı ilden toplamda 235 sporcu katıldığı turnuva Anafartalar Kapalı Spor Salonunda törenle başladı.  2-6 Nisan 2024 tarihleri arasında devam edecek olan müsabakalarda, genç satranç ustaları arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak. Sporcular, strateji ve zeka yeteneklerini sergileyerek birincilik için mücadele edecekler.

 Okul sporları kapsamında gerçekleştirilen bir başka turnuva ise Modern Pentatlon İl Birinciliği müsabakaları oldu. Anafartalar Yüzme Havuzu ve 18 Mart Stadyumu’nda düzenlenen yarışmalara; Minikler B Kız Erkek, Minikler A Kız Erkek, Küçükler Kız, Yıldızlar Kız, Gençler A Erkek ve Gençler B Erkek kategorilerinde  yetenekli sporcular  katıldı. Müsabakalarda derece alan isimler ise şöule oldu Özel Gelibolu Akademi Kültür Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Yıldırım,  Özel Biga Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Alya Akbıyık, Özel Biga Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Ayşe Naz Önder,  Özel Çanakkale Bahçeşehir Koleji İlkokulu öğrencisi Defne Deniz Demirci, Özel Biga Bahçeşehir Fen Lisesi öğrencisi Gökalp Demirel, Özel Biga Bahçeşehir İlkokulu öğrencisi Mina Aktaş,  Özel Çanakkale Bahçeşehir Koleji İlkokulu öğrencisi Yağız Gözel  ve Özel Bahçeşehir Fen Lisesi öğrencisi Efe Baykal  dereceye giren isimler oldu. Başarılı olan sporcular  27-28 Nisan 2024 tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenecek olan Türkiye Birinciliğine katılma hakkı kazanandı.

Şerife Erdem