Özellikle AK Parti tabanının; Cumhur ittifakı taraflarının,  ‘ilçelerde ittifak’ kararına varamayışının, faturasının kime ya da kimlere çıkacağını sorgulamaya başladığı öğrenilen Çanakkale’de, yaşanılanı özetledikleri iki kelime adeta kulaktan kulağa yayılmaya başladı.

İşte, o ifade, “BİR DÖNEM HEBA EDİLDİ”

AK Parti ve MHP teşkilatlarının, seçim öncesi ilçeleri kapsayan bir İttifak kararına varamayışının, ağır bir yenilgiye yol açtığını savunan Cumhur ittifakı tabanından şok iddia geldi.

Tabana göre;  “Kazanılması olası ilçeler de gitti, var olan Belediyeler de”

Başarısızlığa yetersiz Siyasi mühendisliğin sebep olduğuna dikkat çeken birçok partilinin dikkat çeken bir diğer iddiası ise şu oldu; “Oluşan tablonun sorumlusu AK Parti İl Başkanı”

----------------------------------.

TABANA GÖRE, SEÇİM MAĞLUBİYETİNİN TEK SORUMLUSU;

“SİYASİ MÜHENDİSLİK HARİKASINA İMZA ATANLAR!?!..”

------------------------------------

Seçim bitti, tartışmalar başladı. Cumhur ittifakı tarafı partilerin taraftarları, başarısızlığın nedenini, ilçelerde oluşturulmayan ittifaka bağladı. Oluşan tablonun sorumlusu ise; “SİYASİ MÜHENDİSLİK HARİKASINA İMZA ATANLAR!?!..”

AK Parti ve MHP teşkilatlarının, seçim öncesi ilçeleri kapsayan bir İttifak kararına varamayışının, ağır bir yenilgiye yol açtığını savundukları gözlenen Çanakkale’de,  Cumhur ittifakı tabanının hayli üst perdeden ses vermeye başladığı işitiliyor.

Tabana göre; “Kazanılması olası ilçeler de gitti, var olan Belediyeler de”

 Yaşanılan bu durum üzerine dile gemlen sözler, dikkat çekti. Birçok partili bakın ne dedi?

 “Başarısızlığa, Yetersiz Siyasi mühendislik sebep oldu.”

Seçimin hemen ardından, kulislerde konuşulanlar,  kulakta8n kulağa yayılmaya başladı. Suçlamaların hedefine, AK Parti il Başkanlık makamının oturtulduğu edinilen bilgilerden.

Aday belirleme sürecinde başlayıp, iddiaya göre; AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile bir istişare fırsatı bulamayan isim MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım oldu.

Bunun sonucunda da ilçelerde ve beldelerde Cumhur ittifaksız bir tablo oluştu.

Gelinen noktada, seçim sonucuna yansıyan bu ağır tablo,  yine iddiaya göre; Çanakkale için haftalar öncesinden dile getirilmişti.

BİRİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ, DİGERİ, AĞIR ŞOK YAŞATTI.

Şehrin dev yatırımı,  1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün ayaklarının bastığı iki ilçede, 31 Mart Seçimleri sonucunda, İktidar kanadında yüzleri gülümseten bir sonuç yanı sıra, bir de ağır şok etkisi yaşandı.

Şehrin en büyük ilçesi Biga’dan ziyade, AK Parti’nin en ağır şoku Lapseki’ de yaşadığı gözleniyor.

Özellikle AK Parti tabanının; Cumhur ittifakı taraflarının,  ‘ilçelerde ittifak’ kararına varamayışının, faturasının kime ya da kimlere çıkacağını sorgulamaya başladığı öğrenilen Çanakkale’de, yaşanılanı özetledikleri iki kelime adeta kulaktan kulağa yayılmaya başladı. İşte, o ifade, “BİR DÖNEM HEBA EDİLDİ”

Bu arada, Çanakkale’ nin dev yatırımının ayaklarının bastığı Lapseki’de belediye kaybeden AK Parti, 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün diğer ayaklarının bastığı, Avrupa yakasında Gelibolu’da, uzun yılardır CHP’ nin elinde olan Belediye’yi, AK Partili aday Dr. Ali Kamil Soyuak kazandı. Bu durumun, iktidar kanadında yüzleri azda olsa güldürdüğü gözlendi.

Erdem Sürek