Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından olan ormanlara gereken önemin verilmesine dikkat çekmek ve  fidan dikerek orman varlıklarını arttırmak amacı ile her yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü içinde bulunduğu Orman Haftası Etkinlikler kapsamında Çan İlçesinde de fidanlar geleceğe nefes olması için toprakla buluştu.

Kuzey yarım kürede İlkbaharın, Güney yarım kürede Sonbaharın başlangıcı olan 21 Mart her yıl Dünya Ormancılık Günü  olarak kutlanırken, 21 Mart’ın bulunduğu hafta ise Ormancılık haftası olarka kutlanıyor. küresel ısınmayı, erozyonu, çölleşmeyi, su kaynaklarının kurumasını önlemek için ve düzenli bir iklim ve yağış düzeni için varlığı hayatî olan etkili ve verimli ağaçlandırma konusunda farkındalıkların yaratılması amacı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da ormancılık haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu önemli hafta kapsamında Yenice İlçesinde de  fidan dikimi etkinlikleri gerçekleştirildi.   Ağaç dikim programına Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Orman İşletme Müdürü, İlçe Protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programla fidanlar toprakla buluşturuldu.

Haber Merkezi