Projelerinde Turizme de yer veren Kunt, Çanakkale’nin son yıllarda öne çokan gastronomisine destek olmak amacı ile projelerinin arasına ‘Gastronomi Çarşısı’ projesini de ekledi.Aylardır sahada seçim çalışması yürüten İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, projelerini de genişletmeye devam ediyor. Çanakkale’de açık gördüğü her alanla ilgili bir projesi bulunan ve Çanakkaleli vatandaşlara bu projelerini tanıtan Burak Kunt’un yeni projesi ise gastronomi alanından geldi. Son yıllarda yükselişte olan gastronomi turizmine destek olmak ve  Çanakkale’nin lezzetlerini tanıtmak amacı ile  projelerinin arasına ‘Gastronomi Çarşısı’ projesini de ekledi.Seçim sürecinden bu yana iddialı projelerle  seçmenin karşısın acıkan Burak Kunt, Çanakkale'nin sokak lezzetlerini bir araya getirecek bir gastronomi çarşısı inşa edeceklerini açıkladı. Turistik bir ziyaret noktası da olacak bu çarşıda, Çanakkale'nin ürünlerini ve lezzetlerini tanıtacak bir alan da yer alacak. Çanakkale Gastronomisini ön plana çıkaracak bu proje ile ilgili bilgiler veren İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt “Çanakkale'nin sokak lezzetlerini bir araya getireceğimiz bir gastronomi çarşısını inşa edeceğiz. Bu çarşı hem turistik bir ziyaret noktası olacak hem de Çanakkale'nin ürünlerini ve lezzetlerini tanıtabileceğimiz bir alan olacak. Çok uygun kiralar ile küçük esnafımıza Çanakkale lezzetlerini satabilme fırsatı sağlayacağız. Kirası az olan esnafımızın maliyeti de az olacak, ürünlerine daha ucuza katılacak. Hem esnafımız kazanacak hem vatandaşımız kazanacak. Kazanan Çanakkale herkese ama herkese çok iyi gelecek” dedi.

 Küçük Esnafımızı Bu Proje İle Ayakta Tutacağız

 Kunt, gastronomi çarşısının Çanakkale'ye birçok açıdan katkı sağlayacağını vurgulayarak Bu proje ile Çanakkale'nin sokak lezzetlerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız. Hemşehrilerimiz ve turistler, Çanakkale'nin birbirinden lezzetli yemeklerini tek bir yerde bulabilecekler. Ayrıca, bu proje ile küçük esnafımızı da desteklemiş olacağız. Uygun kiralar ile esnafımızın ayakta durmasını ve kazanmasını sağlayacağız. Gastronomi çarşısı, Çanakkale'ye ekonomik açıdan da büyük katkı sağlayacak. Hem esnafımız hem de şehrimiz kazanacak” dedi.

 Proje İlgi Gördü

 Saha çalışmalarında, esnaf gezilerinde bu projesinden bahseden Burak Kunt’un  bu projesi de övgü alıyor.   Hem esnaf hem de vatandaşlar da proje ile ilgili görüşlerini dile getirerek , gastronomi çarşısının şehre   faydalı olacağını ve Çanakkale'yi gastronomi turizminin önemli bir merkezi haline getireceğini ifade ettiler.

 Burcu Erdal