Seçime az bir süre kala sahadaki çalışmalarını sürdüren ve projeleri ile dikkat çeken İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt,  bu kez de öğrencilee dokunan bir projesini açıkladı. Esnaflarla birlikte hareket edeceklerin ve israfı önlemek amacı ile lokantalarda tüketilemeyen yemekleri öğrencilere ücretsiz dağıtacak bir proje hazırladıklarını belirtti. Hem lokantaları israftan kurtaracak hem de öğrencilere ücretsiz yemek fırsatı sunacak bu proje  kapsamında, yardımsever esnafın fazla yemekleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Projeye dahil olan yardımsever esnaflar belediye teşvikleriyle desteklenecek. 

 Öğrencilere Ücretsiz Yemek Nasıl Olacak?

 Yardımsever esnaflar, kent uygulaması üzerinden yemek fazlalıklarının miktarını ve zamanını belirtecek. Öğrenciler de uygulama üzerinden restoranları görerek rezervasyon yapabilecek ve ücretsiz olarak yemeklerini yiyebilecek. "Askıda yemek" gibi projelerle vatandaşların da projeye destek olması sağlanacak. Burak Kunt: "Şehrimizin yardımseverliğini, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek şekilde tüm Çanakkale'mize hissettireceğiz. Çanakkale'de artık Çanakkaleliler kimseyi açta ve açıkta bırakmayacak."

 Öğrencilere ücretsiz ve sağlıklı yemek imkanı sunulacak, gıda israfı önlenecek, yardımsever esnaf teşvik edilecek, kentte dayanışma artacak.

 Burcu Erdal