Valilik himayesinde gerçekleştirilen fener alayına binlerce kişi katıldı. Çanakkale Sokaklarını inleten kalabalık coşkuya ortak oldu

 Her yıl olduğu gibi bu sene de  18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. Yıldönümü törenlerle kutlandı. Tarihi anların yaşandığı zafer gününde  çeşitli alanlarda törenler gerçekleştirildi. Devletin üst düzey yöneticilerin de katıldığı  resmi törenlerin ilki Cumhuriyet Meydanında düzenlendi.   Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in  da katıldığı Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Şehitler Abidesinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile  bir tören düzenlendi.  Abidedeki törenlerin yanı sıra İl Merkezi ve İlçelerde de   çeşitli spor, müzik gösterileri  gibi bek çok etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliklerden bir tanesi de fener alayı oldu.

Her yıl Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen  Fener Alayı bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Fener Alayına Vali İlhami Aktaş, eşi Songül Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti 27.Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum ve kuruş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Ruhuna Yakışan Tablo

Her geçen yıl katılımın daha da yoğun olduğu Fener Alayı,  bu yıl da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.  Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Gazi Bulvarı, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, Valilik önü ve İskele Meydanına kadar uzanan fener alayında binlerce kişşi coğkuya ortak oldu. Yediden yetmişe tüm Çanakkaleli ve Çanakkale’ye gelen vatandaşların katıldığı Fener Alayı İskele Meydanında tamamlandı.   Kilometrelerce uzayan kuyrukta fenerlerini taşıyan vatandaşlar yer yer sloganlar atarken bazen de coşkulu türküler söyleyerek zaferi bir kez daha kutladılar.

 

Cuma Deren