Teknolojiyi geleceğe taşımak, öğrencilerin teknolojiyi üretmesini sağlamak ve proje bilincini arttırmak amacıyla birçok alanda proje yarışmaları düzenleyen TÜBİTAK lise öğrencilerine yönelikte bu yıl 55.’incisini düzenlediği araştırma projeleri yarışmasının bölge finalleri gerçekleştirildi. TÜBİTAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın da katılımı ile Eskişehir’de gerçekleştirilen bölge finaline Çanakkale’den 3 proje katıldı.

100’den fazla projenin yer aldığı bölge finalinde finale kalan Biga İÇDAŞ Fen Lisesi Yazılım alanında ‘YİTU ile Her Zaman Güvendeyim’ projesi ile  üçüncü olurken,  İstek 1915 Çanakkale Fen Lisesi Kimya alanında ‘Akıllı Etiket ile Beyaz Et Kesim Tarihi ve Bozulma Tespiti’ projesi ve Biyoloji alanında  ‘Üflemeli Eğirme Yöntemiyle Üretilen PLA/K İçerikli Nanolifler ile Tavuk Etinin Raf Ömrünün Uzatılması' projesi ile Üçüncülük derecesi aldı.

Jürinin değerlendirmesi sonucu Eskişehir’de derece alan okulları proje sahibi öğrenci ve danışman öğretmenlerine ödülleri TÜBİTAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verildi.

Şerife Erdem