Kunt, geçmişte partilerin belediye meclis üyeleri arasında şehir plancı, mimar, haritacı, inşaat mühendisi gibi teknik personel olması gerektiğine dair bir kanaatin olduğunu hatırlattı. Ancak bu durumun suiistimal edilerek meclis üyelerinin iş takibine kapı açtığını vurguladı.

Kunt, "Vatandaşın belediyede bir inşaat projesi varsa gidip, belediye meclisindeki mimara işini vermeye çalışıyordu. Çünkü o meclis üyesi işini takip ederse daha rahat geçirebileceğini düşünüyordu." dedi.

 

Meslek Odaları İmar Komisyonlarında Görev Alacak

 

Kunt, bu duruma müsaade etmek istemediklerini ve 1600 belediye çalışanı arasında zaten birçok teknik personel bulunduğunu söyledi. Daha da ötesi, imar komisyonu gibi ihtisas komisyonlarında meslek odalarına yer vereceklerini açıkladı. Kunt, "Her imar komisyon toplantımıza mimarlar odası, inşaat mühendisleri odası gibi meslek odalarına bir kişi göndermelerini isteyeceğiz. Bu kişinin her ay değişmesini de sağlayacağız. Böylece şehri meslek odalarının tamamıyla birlikte yönetmiş olacağız." dedi.

 

Tam Katılımcı Demokrasi ve İle Meslek Odalarının Cazibesini Artıracağız

 

Kunt, bu uygulamanın vatandaşların Çanakkale ile ilgili görüşlerini beyan etmek için illa siyaset yapmak zorunda kalmamalarını sağlayacağını da vurguladı.

"Çanakkale Belediyesi'nin imar komisyonlarında görev alabilmek için meslek odalarının da yönetimlerine girmek isteyecekler. Bir kişinin üzerinden değil meslek odalarının tamamı üzerinden Çanakkale'yi şekillendireceğiz. Tam katılımcı demokrasi anlayışıyla meslek odalarının da aynı zamanda cazibesini arttıracağız."

 

Burak Kunt'un bu açıklamaları, Çanakkale'de belediyecilik anlayışında yeni bir dönem başlatacağına dair umutları artırıyor.

 

Haber Merkezi