Hayvanseverleri çileden çıkaran o birilerine, öfke çığ gibi büyüyor.

Çok sayıda sokak yaşayanı ile birlikte, hayvanseverlerin sahiplendiği canların, zehirlenerek acımasızca öldürülmesi karşısında, Gökçeadalılar tepkisiz kalmadı, sokağa döküldü.

BU ÇAĞRI, İLGİLİ VE TÜM YETKİLİLERE;

“HAYVANLARA ŞEVKAT, DOĞA’YA SAYGI”

Tepkilerini dile getirir ifadeleri, dövizlere yansıtan hayvan severler, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

-------------------------------,

ONLARCA MASUM CAN İTLAF EDİLİNCE,

GÖKÇEADALILAR, SESSİZ KALMADI…

---------------------------------

Kış soğuğunda, başını sokacak kuytu bir köşede, sessizce yatanı da, sahiplenilmiş, her türlü ihtiyacı karşılananı da itlaf ettiler. Bu duruma Gökçeadalılar seyirci kalmadı.

Öfke her geçen gün çığ gibi büyüdü, dün ise adalılar sokağa döküldü.

Tepkilerini ve çağrılarını, dövizlere yansıtan adalılar; “Öldürülmeyi değil, her çan bir kap yemek, bir yudum su hak eder” şeklinde sloganlar attı.

Hafta başından buyana, ada sokaklarında gözlenen o iç acıtan manzaraya seyirce kalmayan Gökçeadalılar; “Can dostlar yaşasın, katledilmesin” diyerek, tepkilerini gösterdi, yürüyüşe geçti.

Gökçeada’ da, aralarında sahipli olanların da bulunduğu çok sayıda sokak yaşayanı masum can, zehirlenerek canından edilince,   adalıların öfkesi gecikmedi.

Adada hafta başında meydana gelen itlafa ilişkin, hayvanseverler yürüyüş düzenleyip, tepkilerini gösterdi.

Adalı hayvanseverler ‘’Hayvanlara Şefkat, Doğaya Saygı’’ çağrısı yaptı, ellerindeki dövizler ile insanlığa seslendi. ‘’Hayvana, Doğaya, Yeryüzüne Özgürlük", ‘’Gökçeada Hayvanlarına Sahip Çıkıyor ’’ mesajı taşıyan pankart ve dövizler ile, ilgili ve yetkililerden, itlaf sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Sokak yaşayanı can dostların, canlarından edilmemesi için  gerçekleşen yürüyüşe kaldırım ve dükkanlarda bulunan vatandaşlarda alkışları ile destek verdi.

Çığ gibi büyüyen öfkeyi özetler yürüyüşün ardından düzenleme komitesi adına basın açıklamasını okuyan Gökçeada yaşayanı Aslı Bektaş, büyük harflerle çarpıcı bir çağrıya imza attı.

“KATLİAM YAPANLAR, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERSİN” dedi.

Bektaş; “Adamız yaşayanlarının, sokak hayvanlarına sahip çıktığını görüyoruz. Son zamanlarda yaşanan hayvan ölümleri bizleri üzmüştür.

Bu katliamı yapanların adalet önünde hesap vermesini istiyor ve suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Adalıların öfkesi, adeta sokağa taştı. Yürüyüşe hayvanseverlerin yanı sıra siyasi partilerin belediye başkan adayları ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

Cuma Deren