Araçların olmadığı, yüklerin develerle taşındığı dönemlere Konaklama sırasında yükü olmayan boşta  develerle yapılan ve günümüze kadar gelen bir gelenek olan deve güreşleri son yılların en gözde gösterilerinden biri haline geldi. Deve sahiplerinin güreş halinde gerçekleştirildiği gösteriler kültürümüzün de önemli bir parçasını oluşturuyor.   Geçmişten günümüze gelen bu kültürel mirası devam ettirmek için Çanakkale’de yıllardır gerçekleştirilen Büyük Truva Deve Güreşleri bu yıl da Çanakkale Belediyesi himayesinde gerçekleştirildi. Vatandaşların merakla beklediği Büyük Truva Deve Güreşleri Festivali, İsmet Paşa Mahallesi’nde bulunan Kurban Satış Alanında gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Adayları Gövde Gösterisi Yaptı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın himayesinde düzenlenen Büyük Truva Deve Güreşleri Festivali’ne CHP PM Üyesi Özgür Ceylan, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Birol Arslan, CHP Umurbey Belediye Başkan Adayı Erdal Doğan, Çanakkale Belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı. Güreşlere katılan Belediye Başkan Adayları, arenaya çıkarak halkı selamladılar. CHP’li Belediye Başkan adayları yaptıkları halkı selamlama turunda  adeta gövde gösterisi yaptı.

Güreşler Nefes Kesti

Ege ve  Marmara’nın Baş Pehlivan develerinin er meydanına çıktığı arenada bir çok kupa için baş pehlivan develer ve başaltı develer kıran kırana mücadele etti. Develerin güç gösterisine dönüşen arenadaki mücadeleler adeta nefes kesti. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde tamamlanan 100’den fazla devenin katıldığı güreşlerde derece alan deve sahiplerine ödülleri verildi.

Şerife Erdem