Bir deyişle; “Evdeki Hesabın, Çarşıya Uymadığını” savunan Cumhur ittifakı kanadına mensup partililerin, çıkarılacak İl Genel Meclis üyesi hesabına başladığı gözlendi.

Yerel Parlamento olarak isimlendirilen İl Genel Meclisi’nde, Cumhur ittifakının çoğunluğu sağlamasının, adaylara bakıldığında matematiksel olarak güçleştiği yönünde öngörülere imza atan birçok partilinin, gözlediğini sesli düşünerek dile getirmeye başladığı öğrenildi..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ na teslim edilen listelerden haberdar olan Çanakkale siyaset kamuoyunda en çok dillenen ifade şu oldu;,  

“Kazanmaya değil, kaybetmeye odaklı dokunuşlar ile listeler oluşturulmuş.”

----------------------------------

TABANDAN, TEPKİLİ YORUM

“Seçim Heyecanımızı Yitirdik”

----------------------------------

Siyasi partiler Aday listelerini YSK’ ya teslim etti. Adayların isimlerinden haberdar olan Cumhur ittifakı kanadına mensup partililerden tepkili yorumlar geldiği gözlendi

Dün, gün boyu listeler üzerinden hesap yapan partililerin, ağız birliği etmişçesine kullandığı ifade; “Seçim heyecanımızı yitirdik” şeklinde geldi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde, Yerel Parlamento olarak isimlendirilen İl Genel Meclisi’nde, Cumhur ittifakının çoğunluğu sağlamasının, adaylara bakıldığında matematiksel olarak güçleştiği yönünde öngörülere imza atan birçok partilinin, gözlediğini sesli düşünerek dile getirmeye başladığı edinilen bilgilerden.

AK Parti ve MHP’ de, Belediye ile İl Genel Meclis Üyesi adaylarının isimlerinin yazılı olduğu listeler,  önceki gün, YSK’ ya teslim edildi.

Listelerde isimleri geçen bazı adaylara, teşkilatların dilinden çarpıcı yorumlar yapılmaya başladığı edinilen bilgilerden.

Cumhur ittifakı taraflarından, AK Parti ve MHP ‘ ye mensup partililer,  bir deyişle; “Evdeki Hesabın, Çarşıya Uymadığını” savundu.

Cumhur ittifakı kanadına mensup partililerin, çıkarılacak İl Genel Meclis üyesi hesabına başladığı, olasılık hesabına göre, İl Genel Meclisi’nde iktidar olmanın zor gözüktüğü kanısı hakimleşti.

İLÇELERDE DE DURUM FARKSIZ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ na teslim edilen listelerden haberdar olan Çanakkale siyaset kamuoyunda en çok dillenen ifade, adeta kulaktan kulağa yayıldı.  

İl Merkezi başta, ilçelerde de Belediye ve İl Genel meclis üyesi listelerine bakıldığında,

“Kazanmaya değil, kaybetmeye odaklı dokunuşlar ile listeler oluşturulmuş.” Şeklindeki yorumlara imza atan Cumhur ittifakı kanadına mensup partililerin, “Ancak bu kadarı yapılırdı. Seçim heyecanımız başlamadan bitti” söylemine imza attıkları gözlendi.

İl Genel Meclis Üyesi aday listesi gibi, İl Merkezi ve ilçelerde, Belediye Meclis üyeliklerine aday isimlerin eleştirildiği gözlenen Cumhur ittifakı kanadında, adeta tabanın sesi dün ayrı bir yükselişe geçti.  

Erdem Sürek