Son yıllarda artan kadına yönelik şiddete geçtiğimiz gün bir yenisi de Biga’da eklendi. Boşanmak üzere olduğu eşi tarafından öldürülen 33 yaşında iki çocuk annesi Saliha Gizem Yıldızhan’ın ölümü üzerine bir Basın açıklaması yapan  CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer, bir kez daha kadınlara yönelik şiddete dikkat çekerek, eşitliği sağlayana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer  Parti iL Binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında “Geçtiğimiz hafta ilimiz BİGA ilçesinde  33 yaşında iki çocuk annesi Saliha Gizem Yıldızhan boşanmak üzere olduğu eşi tarafından  hunharca katledildi.  Saliha Gizem için çok üzgünüz, Kendisine Allahtan rahmet sevenlerine de sonsuz sabır diliyoruz. Maalesef ülkemizde hemen hemen her gün bunu gibi onlarca haber izliyor okuyoruz. Kadınlarımız her gün toplumsal tanıklığımız huzurunda katlediliyorlar. Biz kadın cinayetlerini sayılar  ve listeler üzerinden okumaya devam  ediyoruz. Her kadın cinayeti ya da şiddet vakasından sonra toplum olarak  meseleye birkaç gün duyarlılık gösterip sonrasında unutarak yaşamaya devam ettiğimizi sanıyoruz. Ama her birimiz her şiddet , cinayet ve istismar vakasında örseleniyor toplumsal travma altında bu şiddetten nasibimizi alıyoruz” dedi.

Hükümetin Görevi Gerekli Önlemler Almaktır

Elveda Geçer, açıklamasının devamında hükümetin önlem alması gerektiğini belirterek “Kadın cinayetleri  bireysel değil aslında toplumsal bir sorundur.  Topluma hakim  erkek egemen anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere   devam edilmesi  ve kadının erkekle eşit  birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin  sağlanmasının önemi  her bir cinayette daha da güçlü bir biçimde  yeniden ortaya çıkmaktadır. Devletin ve hükümetlerin görevi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması, Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, Cinsler arası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, Kadının Ekonomik, Sosyal ve Siyasi olarak güçlendirilmesi   için her tür düzenlemeyi yapmak ve gereken önlemleri almaktır” dedi.

Sonuna Kadar Mücadele Etmeye Devam Edeceğiz

İl Kadın Kolları Başkanı Elveda Geçer “Devlet kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve kadını her alanda güçlendirmekle görevlidir. Kadın Cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyoruz. İstanbul Sözleşmesini hedefe alarak içlerindeki gerici zihniyeti topluma yansıtmaya ve kabul ettirmeye teşebbüs eden ve Türk kadınının  Cumhuriyet yasaları ile sahip olduğu yasal haklarını  elinden almaya cüret eden  kötücül zihniyete: Açıkça ve yüksek sesle yeter artık diyoruz: Kadınların hayatı ölüme değil yaşama adanmıştır. Hiçbir erkeğin emaneti, malı ,  namusu değiliz. İnsanız .eşitiz.bireyiz. CHP Çanakkale İl Kadın Kolları olarak   kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

 

Cuma Deren