AK Parti ve MHP’ li isimlerin oluşturduğu Belediye Meclis üyeliği aday listesinde gözlenen İttifak, İl Genel Meclisi için gerçekleşmedi.

SON DAKİKA REVİZYONU İDDİASI

Ak Parti İl Genel Meclisi adayları listesinde, son dakika revizyon yapıldığı yönündeki iddia düne damga vurdu. İddiaya göre; 1. Sıraya yazılan ismin üzeri çizildi. Yerine, bir başka isim yazıldı.

Dün öğle saatlerinden itibaren, AK Parti’nin 1. Sıra adayının, Ziraat Odası eski Başkanlarından İsmail Kaya olduğu yönündeki kulis bilgisi dilden dile dolaşmaya başlamıştı.  Bu iddianın yerini, öğleden sonra ise bir başka iddia aldı. O iddia ise şöyle idi; “Kaya’nın adı listeden çıkarılarak, yerine Mevcut Meclis üyesi Nejat Önder’ in adı yazıldı.”

AK Parti’nin İL Genel Meclis üyesi aday listesinde Nejat Önder ismi birinci sırada yer alacak şekilde, Yüksek Seçim Kurulu’ na teslim edildi.

İl Genel Meclis üyeliği seçimi için, Cumhur ittifakı tarafı her iki partinin ayrı ayrı listeler oluşturmasının ise, teşkilatlarda hayretle karşılandığı gözlendi. Bu durum, Cumhur ittifakı taraflarına şöyle dedirtti: ”Yarı ittifak…”

MHP’ nin İl Genel Meclis aday listesinde, birinci sırada eski ilçe Başkanlarından İbrahim Tayfun Uğur’ un adına yer verildi.

Cumhur ittifakı, Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkanlığı seçiminde birlikte hareket edecek.  Bu birliktelik, Belediye meclis üyesi adaylarının sıralandığı listede de net bir şekilde göze çarptı.

----------------------------

BELEDİYE’ DE VAR, YEREL PARLAMENTODA YOK,

CUMHUR’DA, KAFA KARIŞTIRAN İTTİFAK!..

-----------------------------

Ülke genelinde, seçim yapılacak birçok merkezde varlığını fazlasıyla hissettiren Cumhur ittifakı, Çanakkale’de apayrı bir strateji izlemesiyle, siyaset kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.

Belediye ve İl Genel Meclis üyesi aday listelerini açılanması ile netleşen bu durumun, her iki partinin teşkilatlarından; “Yarı ittifak” şeklindeki ifadeyle, çarpıcı bir değerlendirme topladığı gözlendi.

Yeni haftanın ilk günü, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi aday listelerini kamuoyu ilk paylaşıp, yanıt bekleyen sorulara cevap sunun Ana muhalefet parti CHP olmuştu.

Diğer taraftan, İYİ Parti net isimler zikretmese de, İl Genel Meclis üyesi 1. Sıra adayı olarak imalı çıkışa imza atmayı tercih etmiş, Partili milletvekili Rıdvan Uz, düzenlediği basın toplantısı sırasında, ‘Off the record’ diyerek,  kamuoyunca bilindik bir ismi,  basın toplantısı yaptığı sırada aynı masada birlikte oturduğu, EYT Derneği kurucu başkanı Murat Çağlayan’ı işaret etmişti.

CUMHUR’ DA YARI İTTİFAK

Siyaset kamuoyu, günlerdir yanıtı aradığı soruya, dün açıklanan isimler ile adeta cevap buldu.

AK parti ve MHP’ nin oluşturduğu Cumhur ittifakı, Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkanılğı seçiminde, tek aday etrafında toplandığını günler önce göstermişti.

Belediye Meclis üyeliği aday listesinin ise, her iki partinin verdiği isimlerden oluştuğu gözlendi.

Ne var ki, Cumhur ittifakı taraflarından AK parti ve MHP,  İl Gene Meclis üyeliği aday listelerini ayrı ayrı oluşturdu.

“YARI İTTİFAK!..”

AK Parti ve MHP’ li isimlerin oluşturduğu Belediye Meclis üyeliği aday listesinde gözlenen İttifak, İl Genel Meclisi için gerçekleşmedi.

İl Genel Meclis üyeliği seçimi için, Cumhur ittifakı tarafı her iki partinin ayrı ayrı listeler oluşturmasının ise, teşkilatlarda hayretle karşılandığı gözlendi.

Bu durum, Cumhur ittifakı taraflarına şöyle dedirtti: ”Yarı ittifak…”

Cumhur ittifakı, Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkanlığı seçiminde tek aday yanında bir araya gelip, birlikte hareket ettiği,  Meclis üyesi aday listesini oluşturur iken de gösterdi.

Kontenjan dahil, 31kişiden oluşan aday Listesinde, seçilebilir sıralarda MHP’ nin verdiği isimlerin yer alması dikkat çekti.

CUMHUR İTTİFAKI’NNI 28 İSİMDEN OLUŞAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY LİSTESİ

Engin Sezen, Ercan Vatan, Özlem Karadayı, Mehmet Özkurnaz, Hakan Çetin, Orçun Oktay, Cenk Vural Yurdatap, Alparslan Çelik, Alperen Uysal, Özkan Gülen, Ali Kamalı, Ramazan Ak, İsmail Erol,  Selim Yazan, Ferhat Yavuz, Sercan Uslu, İsmail Kovar, Emine Tuğba Şahin, Mebeccel Aydın, Hülya Günaydın, Reşat Tosun, Mürşide Karabulut, Erikan Öztürk, Gamze Kurt, Birol Can Ürken, Ekrem Develi, Ozan Kızılkeçe, Nuray Gündoğan.

AK PARTİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYLARI

Nejat Önder, Şener Akçay, Recep Ragıp Barış, Tarık Erez, Sevsin Sezer, Vedat Hakan Beyaz,    

İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri listesi şu isimlerden oluştu.

Emirhah Şahbaz, Pelin Turhan rkan, Koray Kayhan, Gülçin Semizoğlu, Kerem Özer, Sılavica Uzan, Hasan Alpen Akkoca, Elif Abacıoğl Bıyıklı, Abdullah Demir, İbrahim Naldöken, Süleyman Aksu, Canan Çevik, Ceker Bilgi, Emine Özcan, Serpel Vesek, Mürvek Demirtaş, Remeysa Arslan, Seçkin Yeğin, Muhammed Yavuz, Burak Ünal, Yunus Emre Göğebakan, Okan Ezer, Ahmet Doğukan Kırbağo, Yusuf Kaan Şahin, Gökay Yıllmaz, Bahan Dizdar, Umur Berkay Gül, Dilan Kökçüoğlu.

İYİ Parti İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYLARI…

Murat Çağlayan, Veli Kıvrak, Ertan Keskin, Osman Bilgiç, Öznur Demirel, Metin Beceren     

Cuma Deren