“BAŞKENT ANKARA’DA OLAN, MANEVİ BAŞKENT’TE NEDEN OLMASIN?”

Şehitler coğrafyası Çanakkale’nin yaşayanları, Simit Zammı’ nın geri çekildiği haberi gelen Ankara örneğini verip, Esnaf Odası yetkililerine seslendi.

Vatandaşların, “Başkent Ankara’da alınan kararın bir benzeri, Manevi Başkent’te neden alınmasın?”  sorusunu dillendirmeye başladığı gözlendi.

Ulusal basında yer alan; “Ankara'da simit fiyatlarına yapılan zam kararı iptal edildi!” haberi, Çanakkale’de yankı buldu.

Simit’ in Başkent’te 10 liradan satılmaya devam etmesini sağlayan kararı örnek gösteren birçok Çanakkaleli;

“Şehrimizde simit 12,5 liraya yükseldi. Halk dilindeki ismiyle,  Susamlı tavuk soğuk ta olsa el ve cep yaktı!?!..” söylemine imza atmaya başladı.

--------------------------------------

SUSAMLI TAVUK ZAMLANDI,

TÜKETİCİ FERYADI BASTI;

“HEM EL, HEM CEP YAKIYOR!...”

---------------------------------------  
Ankara'da simit fiyatlarının 10 liradan 15 liraya çıkarılmasına gelen tepki, İlgililerden çözüm getirdi. Bu durum, Çanakkale’de; “Darısı başımızsa” dedirtti. 

Dün, ulusal basında geniş yer bulan simit zammının geri çekilmesi kararı, Çanakkale’de de benzer bir kararın alınması yönünde bekleyiş başlattı.

Cumhuriyetin ‘ön sözü’ nün yazıldığı topraklar, Ülke genelinde ‘Manevi Başkent’ olarak da tanımlanıyor. Şehitler coğrafyasının yaşayanlarının, Simit Zammı’ nın geri çekildiği haberi gelen Ankara örneğini verip;

“Başkent Ankara’da alınan kararın bir benzeri, Manevi Başkent’te neden alınmasın?”  sorusunu dillendirmeye başladığı gözlendi.

Ulusal basında yer alan; “Ankara'da simit fiyatlarına yapılan zam kararı iptal edildi!” haberi, Çanakkale’de an itibariye geniş yankı bulduğu gözlendi.

Simit’ in Başkent’te 10 liradan satılmaya devam etmesini sağlayan kararı örnek gösteren birçok Çanakkaleli;

“Şehrimizde simit 12,5 liraya yükseldi. Halk dilindeki ismiyle,  Susamlı tavuk soğuk ta olsa el ve cep yaktı!?!..” söylemine imza atmaya başladı.

Ankara,   Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş yaptığı açıklamayla zam kararının iptal edildiğini duyurdu.

Bu karar, başta Çanakkale olmak üzere, simide zam gelen birçok yerleşim bölgesinde beğeni topladı.

Beğeni toplayan bu kararın bir benzerinin Çanakkale’de de hayat geçmesini isteyen vatandaşlar, “Çağrımız ilgililere ve yetkililere” ifadesini kullandı.

Başkentli ilgili ve yetkili isim Delibaş, "Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek.  Gücümüz yettiğince de 10 liradan satmaya devam edeceğiz" şeklindeki sözleri ile Ankara’ nın gündemine oturdu.

Ankara’dan gelen, zam iptali haberinin ayrıntıları arasında, Delibaş’ ın şu sözleri hayli dikkat çekti.

"Özellikle devlet büyüklerimizden özür diliyoruz. Üzdüğümüz halkımızdan özür diliyoruz.”

ZAM İPTAL KARARI NASIL ALINDI?

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara simidine zam kararını nasıl aldıklarını ve sonrasında nasıl iptal ettiklerini şöyle anlattı;

”Geçen hafta esnaftan zam talebi geldi ve değerlendirdik. Geçtiğimiz Cuma günü Ankara simidinin satış fiyatının 10 liradan 15 liraya çıkmasına karar vermiştik. Daha sonra bir değerlendirme yaptık ve 15 liralık fiyatın yüksek olduğuna karar verdik.

Bugün (20 Ocak pazartesi) itibarıyla da zammın iptali kararını aldık. Ankara simidinin satışı 10 liradan devam edecek. Gücümüz yettiğince de 10 liradan satmaya devam edeceğiz."

ESNAFIMIZA DESTEK OLUNURSA, BİR SENE ZAM YAPMAYIZ…

Delibaş, simitçi esnafının fedakarlık yaptığına dikkat çektiği açıklamasında; esnafa destek olunması durumunda, simide bir yıl zam yapılmayacağını ise şu iadeleriyle duyurdu:
 "Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisinden un desteği aldık ve bu dönemde 9 ay hiç zam yapmadık. Yine esnafımız desteklenirse bir sene de zam yapmayız.

Bizim için önemli olan ham madde. Maliyetler yükselirse mecbur zam yapmak zorunda kalıyoruz. Destek alırsak biz de zam yapmayız."

Delibaş’ ın bu sözleri, Çanakkaleli tüketicilere; “Bizim esnafımız da desteklenir ise simit başta diğer ürünleri kapsayan benzeri zam haberlerini, üreticilerden işitmeyebiliriz.” dedirtti.

Cuma Deren