Çanakkale’nin ve ülkemizin en güzel sütünden en güzel peynirlerinin üretildiği ilçelerden biri olan Ezine’de üretilen Ezine Peyniri geçtiğimiz aylarda aldığı AB Coğrafi işaret tescili ile Türkiyenin ilk AB tescilli peyniri ünvanını da almıştı. İlçede üretilen süt ürün tesislerini ziyaret eden ve peynir üretimi ile ilgili bilgiler alan  Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, tesislerde incelemelerde bulundu. Nazan Türkarslan, ilçe ve şube müdürleri ile birlikte 2 bin  adet Lagun cinsi küçükbaş hayvan kapasiteli, bünyesinde yoğurt imalathanesi bulunan, Taş Kapı Çiftliği, bin  büyükbaş hayvan kapasiteli Ar Tarım Besi İşletmesi ve 5 bin büyükbaş hayvan kapasiteli, tüberküloz ile brusella hastalıklarını taşımadıkları belirlenen ‘Hastalıktan Ari’ ve Avrupa Birliği kriterlerine uygun süt üreten ‘AB Onaylı’ büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Uluova Süt Ticaret A.Ş. tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, çiftlik yetkilileri ile bir araya geldiği ziyaretlerinde, hayvan sağlığı, kullanılan yemler ve tedarik çalışmalarının yanı sıra süt sağımı ve işletmeleri hakkında bilgiler  aldı.  Çiftliklerdeki ziyaretlerin ardından Tükarslan bir de Gündoğdular Gıda Pomet Entegre Kesimhane Tesisini de ziyaret ederek bölgede kesilen hayvanların nasıl işlendiği hakkında bilgiler aldı.

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan’ın Ezine ilçesindeki son durağı ise, geçtiğimiz gün yaşanan fırtınada ağılının çatısı uçan  Mustafa Köroğlu oldu.  Türkarslan, Ezine ilçesine bağlı Üvecik Köyünde, rüzgardan hasar gören Mustafa Köroğlu'na ait hayvancılık işletmesinde İlçe Müdürlüğü görevlileri tarafından  yürütülen hasar tespit çalışmalarına eşlik ederek  incelemelerde bulundu. Üretici Mustafa Köroğlu ile de konuşan Nazan Türkarslan  geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Şerife Erdem