“KIRMIZI BÜLTENLİ, GELİN…”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, 11 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlar sonucunda, Çanakkale’de yakalandığını açıkladığı yabancı uyruklu kişinin, Biga’ da,  düğün hazırlıkları yaptığı sarada enselendiği ortaya çıktı.

Özbek uyruklu olduğu belirlenen, Nilufar Mirxanova, aralarında ABD’ nin de bulunduğu tam 18 ülkede Fuhuş Patroniçesi olarak aranıyordu.

Çanakkale'de yakalandıktan sonra, İnterpol’e teslim edilmek üzere gerekli işlemler İçişleri Bakanlığı’nca başlatıldı.

Kafes-28 operasyonu kapsamında, Çanakkale Biga’ da yakalanan Mirxanova, dünya genelinde birçok ülkeye yabancı uyruklu seks işçisi sağlamakla suçlanıyor.

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Nilufar Mirxanova, dünya evine girmek için hazırlanırken yakalanınca, Biga’ da günün konusuna dönüştü. Onun için dile gelen ilk yorum; “Kırmızı bültenli gelin” ifadesiyle geldi.

----------------------------------- 

ULUSLARARASI, FUHUŞ PATRONİÇESİYDİ

ARANMADIĞI TEK YER, DÜNYA EVİYDİ

DÜĞÜNE HAZIRLANIRKEN YAKALANDI…

-----------------------------------

Biga onu konuşuyor. İnterpol’ ün 18 Ülkede kırmızı bültenle aradığı isim, düğün hazırlığındayken yakalandı. Bigalılardan manidar yorum gecikmedi;  “Kırmızı Bültenli Gelin”

Yabancı uyruklu olunca gelin ya da damat, yabancı Gelin veya Yabancı damat diye anılırken, Biga’ da ki gelin, kırmızı bültenle aranan Fuhuş patroniçesi çıktı. İlçede günün konusuna dönüştü.  

11 ilde geçekleşen operasyona ilişkin detayları, önceki gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşmıştı.

Bakan Yerlikaya, 11 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonlar sonucunda, İnterpol’ ün 18 ülkede kırmızı bültenle aradığı bir kişinin de Çanakkale’de yakalandığını açıklamıştı.

Yabancı uyruklu kişinin, Biga’ da evlilik hazırlıkları yaptığı sarada enselendiği ortaya çıktı.

Özbek uyruklu olduğu belirlenen, Nilufar Mirxanova, aralarında ABD’ nin de bulunduğu tam 18 ülkede Fuhuş Patroniçesi olarak aranan bir isimdi.

Çanakkale'de yakalandıktan sonra, İnterpol’e teslim edilmek üzere gerekli işlemler İçişleri Bakanlığı’nca başlatıldı.

Kafes-28 operasyonu kapsamında, Çanakkale Biga’ da yakalanan Mirxanova, dünya genelinde birçok ülkeye yabancı uyruklu seks işçisi sağlamakla suçlanıyor.

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Nilufar Mirxanova, dünya evine girmek için düğüne hazırlanırken yakalanınca, Biga’ da günün konusuna dönüştü.

Onun için dile gelen ilk yorum; “Kırmızı bültenli gelin” ifadesiyle geldi.

Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin sosyal medyasından; “KAFES-28 operasyonuyla 18 ülke tarafından haklarında INTERPOL’ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı bulunan 56 şahıs kıskıvrak yakalandı” açıklamasında bulunmuştu.

“HEPSİNİ, TEK TEK KAFESİN İÇİNE KOYACAĞIZ…”

Bakan Yerlikaya, çarpıcı ifadeler kullanmış; “Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek kafesin içine koyacağız.” Demişti.

KIRMIZI BÜLTENLİ GELİN…

İnterpol’ ün 18 ülkede aradığı isimlerden biriNİN, Biga’ da yaşam sürüdüğünü belirleyen Çanakkale Polisi, böylelikle Kafes-28 operasyonuna dahil olmuştu.

Ekipler  belirlenen adrese baskın düzenleyip,  Biga’ da düğün hazırlığı yaptığı öğrenilen Kırmızı bültenle aranan Özbek uyruklu Nilufar Mirxanova’yı yakalayıp gözaltına almıştı.

Düğün Hazırlığındaymış!

Kırmızı Bültenle Aranan Fuhuş Patroniçesi Nilufar Mirxanova, yakalanmamış olsaydı, Çanakkale’ nin kırmızı bültenle aranan ilk gelini olacaktı.

40 yaşındaki Mirxanova, Özbekistan uyruklu bir fuhuş patroniçesi olarak biliniyor,  dünya genelinde birçok ülkeye kaçak yollarla seks işçileri gönderdiği iddiasıyla aranıyordu.

Türkiye'de de faaliyet gösterdiği ileri sürülen Mirxanova'nın, başta Rusya, Belarus, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan uyruklu birçok kadını yasadışı yollarla Türkiye'ye sokarak genelevlere pazarladığı da dile gelen iddialardan.

Erdem  Sürek