Çanakkale’nin bazı ilçe ve Beldeleri başta, Ülke genelinde 200’ ü aşkın Seçim bölgesinin adaylarının isminin, CHP PM’ si ardından kamuoyuna duyurulacağı beklenir iken, Genel Başkan Özel bakın ne dedi; “Bugün bizden belediye başkan adayı duymayacaksınız”

CHP PM’Sİ, BAŞKA BİR GELİŞMEYE ODAKLANDI…

Çanakkale’de, başta Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez ile Eceabat olmak üzere,  Yerel Seçim’e hangi aday ile gidileceği sorusuna yanıt olacak açıklamanın dün Başkent’ ten geleceği bekleniyordu. Beklenilen olmadı. Günlerdir merak konusuna dönüşen soru, yine yanıtsız kaldı.

--------------------------------------------

ÇANAKKALE CHP’ DE,

GELECEK HAFTA BEKLEYİŞİ….

-------------------------------------------

Ana muhalefet lideri tek kelime etti, örgütün merakla cevap beklediği soru yine yanıtsız kaldı.

CHP Parti Meclisi’nin 4 Ocak Perşembe günü,  200’ün üzerinde belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyordu. 200’ü ayşkı adresten bir kaçı da Çanakkale’deydi..

Belediye Başkan adaları başta, CHP örgütü Başkent’ ten yanıt bekler iken, Genel Başkan Özgür Özel’ in ifadeleri; “Bekleyiş haftaya kaldı” dedirtti. 

CHP Kurmayı Özgür Özel, Çanakkale bayşta, 200 ‘ü aşkın seçim bölgesini ilgilendiren konuya değinmedi. Anayasa’nın askıya alındığı gerekçesiyle aday açıklamayacaklarını duyurdu.

Bilindiği üzere; Yargıtay 3 Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gezi davasından tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını ikinci kez yok saymıştı.

Bu gelişmeyi; Anayasa’yı askıya alma anlamına geldiğini savunan CHP lideri, parti içi gündem maddesini adeta yok saydı ve çarpıcı bir açıklamaya imza attı.

Özel; “Bugün bizden belediye başkan adayı duymayacaksınız” ifadesini kullandı.

CHP Parti Meclisi’nin (PM), geçtiğimiz 4 Ocak Perşembe günü 200’ün üzerinde belediye başkan adayını açıklaması bekleniyordu.

Ne var ki,  CHP örgütünün günlerdir .beklediği o açıklama gelmedi.

 Özel, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM )toplantılarında olağanüstü gündemin Yargıtay’ın Can Atalay kararı olacağını duyurdu.

CHP kurmayı Özel ‘ in açıklamaları başkent gündeminde olduğu gibi, Çanakkale’de de yankı buldu.

Günlerdir, yanıtı merak konusu soru cevapsız kalınca, Çanakkale CHP örgütü adeta büyük bir hayal kırıklığı yaşamış oldu.

Genel Başkan Özgür Özel, 4 ocak Perşembe günü; “Bugün bizden bir belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız.” diyerek,  MYK ve Parti Meclisi’mizin olağanüstü başka bir gündemi olduğunu söyleyip şöyle devam etti;

“CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız.”

Özel, daha sonra gelecek haftayı işaret etti  “Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde, bugünkü gündemde Parti Meclisi’miz yeniden toplanacaktır.”  Diyerek, 200’ ü aşkın seçim bölgesinde yanıtı beklenilen soruya gelecek haftaki toplantı sonrası cevap verileceğini dile getirmiş oldu.

Erdem Sürek