Asgari ücret artsa da yükselen enflasyon ve   artan fiyatlar nedeni ile yeni asgari ücretten umutsuz olan  vatandaşlar, arttırılan ücretin yeni yılda gelmesi beklenen zamlarla eriyeceğinden endişeli. Vatandaş endişe ederken Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, açıklanan asgari ücretten 5 bin TL daha fazla vererek Belediyede çalışan işçilerin en düşük asgari ücret maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İşveren ve İşçi Temsilcilerinin aralık ayının başında başladığı asgari ücret belirleme çalışması, Çarşamba günü sona erdi ve 2024 yılında verilecek asgari ücret Bakan Vedat Işıkhan tarafından açıklandı. Enflasyonun giderek arttığı, yeni yılda gelecek yeni zamlarla  beklenenin altında verilen asgari ücret yüzde 49 ile  17 bin 2 TL olarak belirlendi.  Asgari ücretin açıklanması ile tepkiler peş peşe geldi. Yeni yılda  gelecek vergilerle eriyecek olan asgari ücretle ilgili vatandaşlar kara kara düşünürken, Yeni yıla girdiğimiz bu günlerde personelin yeni yılını kutlamak için Belediye çalışanları ile bir araya gelen Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Belediyede çalışan işçilerin en düşük  asgari ücret maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu.

Başkan Bayram İşçileri Enflasyona Ezdirmedi

Yoksulluk sınırı altında gerçekleşen Asgari ücrete çalışanlarını mahkum etmeyen Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram  5 bin TL daha fazla vererek Belediye bünyesinde çalışan  işçilerin asgari ücretinin 22 bin TL olduğunu dile getirdi.  Belediye Başkanı Mesut Bayram yaptığı açıklamada “Tüm belediye personelimizin ve emekçi kardeşlerimizin yeni yılı kutlu olsun. Belediye çalışanlarımıza yeni yıl müjdesi olarak en düşük çalışan maaşını 22 bin TL yapmış bulunmaktayız. Hayırlara vesile olmasını diler tüm çalışanlarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl olmasını temenni ederim” dedi.

 

Cuma Deren