Meclis toplantısında; 2023 yılı faaliyetleri değerlendirilerek, 2024'e yönelik hedefler ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunuldu.Meclis Toplantısının açılışında konuşan ÇTB Meclis Başkanı Birol Çetin, Sayın Başkan değerli Meclis Üyeleri, Çanakkale Ticaret Borsası 2023 yılı Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’na hoş geldiniz. Hepinizi, şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Aralık ayı Meclis Toplantımızı açıyorum diyerek sözlerine başladı. Meclis Toplantısında yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından Kasım ayı Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu, Hesapları İnceleme Komisyonu raporu ve 2024 yılı Bütçesi ve ekleri oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ise, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan askerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun diyerek sözlerine başladı.   2023 yılı değerlendirmesinde bulunan Başkan Deniz “Bizleri bu yıl en fazla üzen ve belleğimizde unutulmaz izler bırakan en sarsıcı olay 6 Şubatta yaşadığımız deprem felaketi oldu. Rabbim ülkemize ve milletimize bu tür acılar bir daha yaşatmasın. Zor bir yılı geride bırakıyoruz. 2024 yılı ülkemize, şehrimize hayırlar getirsin. İş dünyası olarak 2024'e büyük bir motivasyonla giriyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak, reel sektörün beklentilerini karşılayacak, odağına üretimi, istihdamı ve ihracatı alan hedefler için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, ÇTB olarak Ege ve Marmara Bölgelerindeki Ticaret Borsaları ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. temsilcilerinin katılımıyla İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) Değerlendirme Toplantısı’na katıldıklarını belirterek Nisan 2024 itibariyle ürün piyasası aracı kurumlarının işlemlere aracılık edeceği yeni sisteme geçiş yapılmasının planlandığını belirtti. Yeni sistem ile ilgili Meclis Üyelerine bilgi aktarımında bulunan Başkan Deniz “Artık Ticaret Borsalarımız elektronik ürün senedi piyasalarında çok daha aktif bir rol alacaklar. Her türlü ticari ve dijital inovasyonda ÇTB olarak yer alacağız” dedi.

Meclis Başkanı Çetin, acısıyla ve tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktıklarını belirterek, Borsa meclisine, yönetim kuruluna, meslek komitelerine, kurullarına, personele hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Çetin “Borsa olarak, kentimiz, sektörlerimiz ve üyelerimizin talep ve sorunlarına hassasiyetle yaklaşmaya ve özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. 2024 yılının, üyelerimiz, üreticilerimiz ve tüm insanlık için sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.

 

Haber Merkezi