Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından Baroların kendi illerinde CMK eğitimi vermelerine, Staj Eğitim Programlarındaki uygulamalarını güçlendirmelerine ve eğitici gruplarını oluşturmalarına destek olmak amacı ile gerçekleştirdiği ‘CMK Eğiticilerin Eğitimi’ne 45 barodan 72 avukatın katılımıyla gerçekleştirildi. TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Yakup Gül'ün koordinatörlüğündeki 3. aşama eğitim,  İlki 9-10 Eylül, ikincisi 11-12 Kasım, sonuncusu ise 23-24  Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilirken  son  aşamalı eğitime   Çanakkale Barosundan  Genel Sekreter Av. Eyüp Algül de  katıldı. 23-24 Aralıkta  gerçekleşen son bölümde katılımcılar kura ile belirlenen konularda eğitim modülü kapsamında sunumlarını yapıldı.

Eğitimin sonunda düzenlenen törenle katılımcılara belgeleri verildi.  Eğitimin kapanış programına katılan ve bir açıklama yapan TBB Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Av. Ercan Demir  “Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi olarak böyle bir çalışmanın merkezi şekilde organize edilip, mümkün olduğunca bütün barolarımıza CMK kapsamında yürütülen zorunlu müdafilik hizmetinin birbiriyle denkleşen, bütün barolarımızın kapasitelerinin birbirine yakın bir şekilde geliştirilebildiği bir zemini oluşturmak istedik. Bu eğitimin mutlaka olumlu sonuçları olacaktır” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Çanakkale Barosundan  Genel Sekreter Av. Eyüp Algül’ün de aralarında bulunduğu 45 barodan 72 avukata belgeleri takdim edildi.

 

Şerife Erdem