CHP örgütünden, ön seçim yerine atama kararına bazı tepkiler geldiği gözlendi.Aday adaylığı başvurusu öncesinde, CHP’ nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’i geçtiğimiz 16 Kasım’ da makamında ziyaret eden Çanakkale eski Milletvekili Av. Muharrem Erkek, anı olarak Seramik Truva atı hediye etmişti.

Sosyal medyasından ziyarete ilişkin bilgiler paylaşıp; “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimi ilettim.  Çanakkale’yi konuştuk. Tüm hemşehrilerimize selamları var.” İfadelerini kullanmıştı.Belediye Başkan adaylığı atama kararı ile çıkan Erkek’ in partililerinin; “Genel Başkanın Kasım’da selamı gelmişti,  Aralık’ta ise kararı” yorumlarına imza attığı gözlendi.

 --------------------------------  

MERAK EDİLEN SORU, YANIT BULDU

GENEL MERKEZ ERKEK DEDİ…

----------------------------------  

Çanakkale CHP' de,  haftalardır yanıtı merak konusu olan soru, CHP ‘ nin PM kararı ile cevap buldu. Ana muhalefet parti önceki gün 126 belediye başkan adayı ile birlikte, Çanakkale adayının ismini de açıkladı.

CHP il ve merkez ilçe Başkanları ile birlikte, Parti Meclisi’nin karar toplantısı öncesinde Başkent Ankara’ya giden belediye başkan aday adayı Muharrem Erkek’ in ismi aynı gün Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

CHP MYK’ sının aldığı kararı, Parti Meclisi (PM)’ nin oylaması ardından, aralarında bazı Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da bulunduğu 126 Başkan adayına ilişkin kararda,  CHP’ nin kalesi olarak ifade edilen Çanakkale’ nin Belediye Başkan adayı da belirlenmiş oldu.

Başkent Ankara’da, CHP Genel Merkezi İsmail Sonkaya’ yı Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Ferdi Zeybek’i Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Cevat Öncü ‘ yü de Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyurdu.

Çanakkale’ nin de aralarında geçtiği 6 ildeki başkan adayı da önceki akşam belli oldu.

31 Mart 2024’e yapılacak Mahalli İdareler seçiminde,  CHP’ nin Çanakkale belediye Başkan adayı, örgütün ön seçim talebine karşın Merkez ataması ile belirlendi.

Çanakkale'den yükselen 'Ön seçim' çağrılarına karşın, CHP Parti Meclisi Çanakkale için atama kararı aldı.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi CHP belediye başkan adaylarını açıklamayı önceki gün de sürdürdü.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 126 belediye başkan adayı ile birlikte, Muharrem Erkek’ in ismini de kamuoyuna duyurdu.

Erkek ile birlikte, Gelibolu ilçesi ve bir beldesinin adayı da açıklandı.

CHP MYK'sinin aldığı kararın, PM'de oylanmasının ardından, Gelibolu ilçesinde mevcut başkan Mustafa Özacar ile ilçeye bağlı Kavakköy Beldesinde Necati Kopça’ nın belediye başkan adayı olduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Daha önce CHP'den Çanakkale Milletvekilliği yapan, eski Genel Başkan yardımcısı da olan Av. Muharrem Erkek, belediye başkan adayı olarak açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından;

 “ 'başlıyoruz' “ yorumunda bulundu. Bir süre sonra ise, "Adaylık sürecimde desteklerini esirgemeyen çok değerli hemşehrilerime, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, Merkez Yönetim Kurulumuza ve Parti Meclisimize, Parti Örgütümüze, aileme ve tüm yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Çanakkalemize hayırlı olsun. Her şey çok daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Kavakköy’de üç dönemdir belediye başkanlığı yapan, dördüncü dönem için yeniden aday gösterilen Necati Kopça ise açıklamasında;

“Bugün Genel Başkanımız Özgür Özel Başkanlığında toplanan parti meclisimizin aldığı kararda 31.03.2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için tekrardan aday olarak atandım. Seçimin ülkemize, beldemize ve şahsıma hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çanakkale’nin İlçelerinden, CHP’ li Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram yenide aday gösterilmişti.

Bayramiç Belediye Başkan Adayı olarak ise , ön seçim ile belirlenen Hasan Cem Atılgan, Bozcaada Belediye Başkan Adayı olarak, Yahya Göztepe, Çan Belediye Başkan Adayı Harun Arslan, Ezine Belediye Başkan Adayı olarak İrfan Ulusoy, Lapseki Belediye Başkan Adayı Hasan Kart ve Yenice Belediye Başkan Adayı olarak da Olcay Balcı isimleri geçtiğimiz hafta  netlik kazanmıştı.

Beldelerde ise Çan Terzialan Yusuf Kurt, Biga Karabiga Semih Kırbaç, Gelibolu Evreşe Özkan İnce, Lapseki Çardak Metin Semerci, Lapseki Umurbey Erdal Doğan’ın belediye başkan adayı olarak isimleri, kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Aday adaylığı başvurusu öncesinde, CHP’ nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’i geçtiğimiz 16 Kasım’ da makamında ziyaret eden Çanakkale eski Milletvekili Av. Muharrem Erkek, anı olarak Seramik Truva atı hediye etmişti.

Sosyal medyasından ziyarete ilişkin bilgiler paylaşıp; “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimi ilettim.  Çanakkale’yi konuştuk. Tüm hemşehrilerimize selamları var.” İfadelerini kullanmıştı.

Belediye Başkan adaylığı atama kararı ile çıkan Erkek’ in partililerinin; “Genel Başkanın Kasım’da selamı gelmişti,  Aralık’ta ise kararı” yorumlarına imza attığı gözlendi.

Cuma Deren