Geyikli Belediyesi tarafından beldeye inşa edilen önemli hizmetlerinden biri olan  4 bin 500 metrekare kapalı alanlı pazar yeri düzenlenen törenle açıldı.

Çanakkale’nin turizm beldesi ünvanına sahip Geyikli Beldesinde son yıllarda yapılan yatırımlarla turizmin yanı sıra tarım  üretimden de adından söz ettirmeye başladı. Göreve geldiğinden beri yaptığı projelerle beldenin gelişimine katkı sunan Belediye Başkanı  Mevlüt Oruçoğlu, beldeye kazandırdığı bir başka proje olan Kapalı Pazar yerinin açılışını da gerçekleştirdi.  13 Milyon  310 bil TL’ye mal olan 4 bin 500 metrekare kapalı alanda kurulan  Pazar yerinde 352 Pazar tezgahı, 11 yöresel ürün satış noktası,  18 ürün satış noktası ve  AVM konseptindeki pazr yerinin açılışı törenle gerçekleştirildi.

 Pazar yerinin açılış Törene Vali İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Sadi Akman, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Mülkiye Başmüfettişi Ali Fuat Atik, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Belediye Başkanları,   AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale Ticaret Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Ünal Özcan, Ezine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Türker Demirhan, Geyikli Esnaf ve Sanatkarkar Odası Birliği Başkanı Halit Savaş, Ezine Şöförler Odası Başkanı Aladdin Demir, Ezine Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Akay, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulup, İstikal Marşı'nın okunmasıyla başladı.  Açılış konuşmasını gerçekleştiren Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, kapalı Pazar yerinin yapım sürecine değinerek “ Burada en mutlu günlerimizden birini yaşıyoruz. Geyikli'mize yakışır bir pazar yeri açılışındayız. 30 yıl önce askerlik için geldiğim Geyikli'de, Geyikli sevdalısı olarak kaldım. Sizlerin takdiri ile geldiğim başkanlık görevimde, beldemize en güzel hizmetleri ekibizle beraber getirmeyi borç bildik. Öncelikle beldemizin ihtiyaçlarını belirleyerek, proglanlı şekilde ilerledik. Bu beş yılda özellikle küresel yaşanılan olumsuzluklara rağmen beldemize güzel hizmetler, kalıcı projeler kazandırdığımızı düşünüyoruz. Beldemizde özellikle yaz aylarında yaşanan merkez trafik problemi ve kış aylarında yaşanan soğuk hava etkisiyle yeni bir pazar yeri beldemizin en büyük ihtiyaçlarından biriydi. Pandeminin de etkisiyle beldemizde sürekli yaşayan vatandaşlarımızın da sayısında artmasıyla kalıcı ve uzun süreli bir çözüme ihtiyaç vardı. Bizde pazar yerimizi buraya taşıyarak, bu sıkıntıları çözdüğümüzü düşünüyoruz. Bugün açılışını yapacağımız bu güzel eser için bir çok projeyi değerlendirdik ve belde ihtiyacını uzun süreler karşılayacak şekilde bu projeye karar verdik. Pazar yerimiz 4 bin 500 metrekare kapalı alanlı, 500 adet araçlık açık otoparklı ve 250 adet pazar tezgahı olacak şekilde tasarlandı. Bu beldemiz için büyük bir yatırımdır" dedi.

Konuşmaların ardından dua yapıldı. Sonrasında programa katılan protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Programa katılan kapalı pazar yerini gezerek, pazar esnafına hayırlı olması ve hayırlı işler temennisinde bulundu.

Burcu Erdal