Çanakkale’de özel sporculara da hizmet veren  bir akademi kurarak hayallerini gerçekleştiren Şengezer,  normal sporcuların yanı sıra özel sporcular da yetiştiriliyor.

İdealist   bir öğretmen olarak görev yaptıktan sonra 3 yıl önce Hayalini kurduğu Kıvılcım Akademiyi kuran Serap Şengezer,  meslektaşı Özen Kavaz  ile Çanakkale’nin spor altyapısını güçlendiriyor.  Sadece normal sporcular değil, özel gereksinimli vatandaşların da katılabildiği  bir spor akademisini hayata geçirdiler. Güçlü birey ve güçlü sporcular yetiştirmek için 640 metrekarelik alanda oluşturulan akademide sporun her alanında gelişim yapmak isteyen sporculara destek veriliyor. Çanakkale’de Gençlik ve Spor Bakanlığı ayrıca Türkiye Özel Sporcular spor Federasyonu tarafından yetki almış tek kurum olman akademi  3. Yaşında.

3. Yaşını kutlayan Akademi ile ilgili bilgiler veren  Akademinin sahibi ve kurucu antrenörü Serap Şengezer “Akademimiz Çanakkale’de Gençlik ve Spor Bakanlığı ayrıca Türkiye Özel Sporcular spor Federasyonu tarafından yetki almış tek akademidir.  Özel gereksinimli bireylerde Temel Hareket Eğitimi veren Kıvılcım Spor Akademisi, disiplinler arası bir yöntem de kullanmaktadır. Hocaların pek çok yan alanda katıldıkları eğitimler ile güncel yöntem ve yönelimlere de hakim olarak yaptıkları çalışmalar; olumlu sonuçlarını çocuklarımızda göstermektedir. Kıvılcım Spor Akademisi içinde eğitim alan çocuklarımız, kurumda bulundukları süre içinde hem sigorta kapsamında hem de dijital güvenlik ağı ile güvendedirler. Velilerimiz sınıftaki eğitimleri bekleme bölümünde ekrandan izleme hakkına sahiptirler” dedi.

Önce Ücretsiz Denemeler Yapılıyor Sonra Sporcular Akademiye Alınıyor

Şengezer, sporcuların akademiye alınma sürecine de değinerek “Kıvılcım Spor Akademisi’ne başvuran her çocuk için önce ücretsiz bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu uygulama da ihtiyaç duyulan bölge ve eğitim biçimi tespit edilerek, çocuğa özel program hazırlanmakta ve dersler birebir eğitim yöntemi ile yapılmaktadır. Çocuğa tahsis edilen saat ve sınıfta, kişiye özel program uygulanmakta ve maksimum fayda sağlanmaktadır. Temel Hareket Eğitimi süresince terapi değil eğitim, ilkesi ile çocuğa farklı sosyal ve davranışsal beceriler de kazandırılmaktadır. Akademimiz ‘Geleceğin Ateşine Kıvılcımız’ sloganı ve ‘Sevgi en büyük güçtür’ ilkesiyle her çocuğumuza dokunma hedefine ilerlemektedir. Çanakkale’nin Biga, Bayramiç, Lapseki, Çan, Eceabat gibi ilçelerinden de çocuklarımıza ulaşmayı başaran akademimiz; hocalarını  rehberliğinde gelişimlerini sağlamaktadır. 2011 yılından beri Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonuna bağlı spor kulübü ile de profesyonel sporcular yetiştirmeye devam etmektedir. Halen Kıvılcım Spor Akademisi Spor Kulübü adıyla faal olan kulübümüzde Masa Tenisi ve Atletizm branşlarında sporcular yetiştirmektedir” dedi.

 

Şerife Erdem