İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB)’ nin İYİ Parti eski Grup başkanvekili İbrahim Özkan’ ın basın açıklamasına twitter’ dan yanıt veren CHP’ li Çanakkale Belediye Meclisi’nin İYİ Parti grup başkanvekili Av. Ahmet Uslu;

“Sayın Zorlu nezaketen tarafların adını zikretmese de İbrahim Özkan'ın arayarak toplu istifaya davet ettiği Çanakkale Meclis üyesi ve Çanakkale il Yönetim Kurulu Üyesi benim.

Başka kişilerin aranıp aranmadığını konusunda bilgim yoktur. Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP'li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını iletmiştir.”

Uslu’nun bu ifadelerine karşılık gecikmedi. İBB’ nin bağmışız Meclis üyesi Zorlu, Uslu’ yu yalanlarcasına paylaşımda bulundu.

Zorlu, “İlgili meclis üyesinin dün akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Muharrem ERKEK beyle görüşme talebi kendisinden gelmiştir.” İfadesi eşliğinde, WhatsApp yazışmasını paylaştı.

Bunun üzerine; CHP eski Genel Başkan yardımcısı ve eski Çanakkale Milletvekili Erkek bir twet attı. Şu ifadeleri kulandı:

“Ne Sayın @ibrahim_ozkan61 ne de Sayın  @Av_AhmetUslu ile herhangi bir görüşmem olmuştur. Telefon dahil hiçbir iletişim kurulmamıştır.”

AKŞENER’DE HODRİ MEYDAN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, partisinde yaşanan istifa sürecine ilişkin çok çarpıcı bir çıkışa imza attı. Akşener şöyle dedi;

“Partimize operasyon var! Savaş ilanı kabul ediyorum, varım buyursunlar”

-----------------------------------

BİR GARİP TWİTTER SİYASETİ

YAZIŞMALAR PAYLAŞIMDA

 ----------------------------------

Türkiye Siyaset kamuoyu İYİ Parti’de yaşanan istifa furyasını konuşur iken; Çanakkale’den yapılan açıklamalar ayrı bir gündem maddesine dönüştü.

Bir deyişle;  İYİ Parti ‘ de başlayan istifa furyası üzerine yapılan sert açıklamaların bir ucu, Çanakkale’ ye de değdi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB)’ nin İYİ Parti eski Grup başkanvekili İbrahim Özkan’ ın basın açıklamasına twitter’ dan yanıt veren CHP’ li Çanakkale Belediye Meclisi’nin İYİ Parti grup başkanvekili Av. Ahmet Uslu’nun ifadelerine karşılık gecikmedi.

Uslu’yu yalanlarcasına paylaşımda bulunan İBB’ nin bağmışız Meclis üyesi Özkan;

 “İlgili meclis üyesinin dün akşam bana attığı mesajı kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Muharrem ERKEK beyle görüşme talebi kendisinden gelmiştir.” İfadesi eşliğinde, WhatsApp yazışmasını paylaştı.

Bunun üzerine; CHP eski Genel Başkan yardımcısı ve eski Çanakkale Milletvekili Erkek bir twet attı. Şu ifadeleri kulandı:

“Ne Sayın @ibrahim_ozkan61 ne de Sayın  @Av_AhmetUslu ile herhangi bir görüşmem olmuştur. Telefon dahil hiçbir iletişim kurulmamıştır.”

AKŞENER’DE HODRİ MEYDAN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, partisinde yaşanan istifa sürecine ilişkin çok çarpıcı bir çıkışa imza attı. Akşener şöyle dedi;

“Partimize operasyon var! Savaş ilanı kabul ediyorum, varım buyursunlar”

USLU TWEET ATTI….

CHP’ li Çanakkale Belediye Meclisi’nin İYİ Parti Grup başkan vekili Av. Ahmet Uslu;

“Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Sayın Kürşad Zorlu basın açıklamasında partimizden istifa eden bazı kişilerin İstanbul'a yakın illerden bazı meclis üyelerinin aranarak partiden istifa edilmesini ve söz konusu kişilerle birlikte hareket etmeyi teklif ve telkin edildiğini ifade etmiştir.

Sayın Zorlu nezaketen tarafların adını zikretmese de İbrahim Özkan'ın arayarak toplu istifaya davet ettiği Çanakkale Meclis üyesi ve Çanakkale il Yönetim Kurulu Üyesi benim.

Başka kişilerin aranıp aranmadığını konusunda bilgim yoktur.

Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP'li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlayacağını iletmiştir.

Konu tarafımca derhal gerekli organlarımızla paylaşılmıştır. Buradan açıkça ilan ediyorum İYİ Partimize, Genel Başkanımıza Çanakkale teşkilatımıza, Çanakkalelilere olan bağlılığım ve ile siyasi etik anlayışım gereği bu operasyonel tavrın tam karşısında yer aldığımı Parti üyelerimiz ve kamuoyunun bilgisine sunarım.” İfadelerini kullandı.

AKŞENER’ DEN HODRİ MEYDAN DERCESİNE…

İYİ parti kurmayı Meral Akşener : “Partimize operasyon var! Savaş ilanı kabul ediyorum, varım buyursunlar.” çıkışında bulundu.

2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere müstakil girme kararı sonrası istifaların ardı arkası kesilmeyen İYİ Parti, adeta siyaset kamuoyunun da yakın takibine girdi.

Genel Başkan Meral Akşener konuyla ilgili hayli net ve çok sert ifadeler kullandı.

''Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı' Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım'' dedi.

ÖZKAN'A SERT ELEŞTİRİ

İYİ Parti lideri Akşener,  geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaretinde sorular üzerine konuştu.

İYİ Parti'den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın CHP ile yürüttüğü görüşmelere işaret etti.  Şöyle dedi;

 "Benim bilgim yok, teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanı onun bilgisi yok neye göre yapılmış. Bir başka soru daha var. İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal bir operasyon olduğu ortaya çıktı dün.

En ilginci bu. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteğine sahibim.

Nasıl oluyor bu iş. Genel Başkan'ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına.

Partimize operasyon var! Savaş ilanı kabul ediyorum, varım buyursunlar.”

Erdem Sürek