Çanakkale turizminin de umut bağladığı destinasyonlar arasında yer alan Kruvaziyer Gemi ve Yolcu Sayılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı kruvaziyer yolcu sayısı hedefi aşıldığını belirtti. Ayrıca Kasım Ayında Ülkeye gelen gemilere ilişkin verileri de açıklayan Bakan Uraloğlu, Çanakkale Limanı'na 40 kruvaziyer gemi, 19 bin 672 kruvaziyer yolcu geldiğini belirtti.

Tarihi, doğası, denizi ve kültürel zenginliği ile son yıllarda turizm potansiyeli giderek artan iller arasında yer alan Çanakkale’yi her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Tarihi geziler, kültürel zenginlikler, doğa etkinlikleri ve farklı sporlar gerçekleştirerek turizmde basamakları hızla çıkan Çanakkale’ye son yıllarda dalış başta olmak üzere pek çok branş eklenince, yerli ve yabancılarında konaklama sayısı giderek arttı.  Turizmcilerin göz kırptığı ve hedeflerine koyduğu Kruvaziyer gemi destinasyonunda hizmet vermek için çalışmalar gerçekleştirirken Türkiye bu alandaki 2023 yılı hedeflerini aştı. Bundan payını alan Çanakkale’de de 20 bine yakın turist ağırlandı.

2023 Hedefi Aşıldı 

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı Ocak-Kasım döneminde limanlara uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısı ile ilgili verileri paylaştı. Uraloğlu , “Limanlarımıza uğrayan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre göre yüzde 19,4 artışla 1.167 adet, kruvaziyer gemisi ile gelen yolcu sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,6 artışla 1 milyon 517 bin 933 oldu. Bakan Uraloğlu, 2023 yılı hedefi olan 1,5 milyon kruvaziyer yolcu sayısının Kasım ayı itibarıyla aşıldı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan, Türkiye limanlarına demir atan kruvaziyer gemi ve yolcu sayısı istatistiklerini değerlendirdi. Kruvaziyer turizminde hareketli bir yıl geçtiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Türkiye turizmde talep gören bir ülke oldu. Bunun da en büyük göstergesi giderek artan kruvaziyer turizmi. Limanlarımıza gelen kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarında geçen yıla oranla rekor bir artış oldu. 2023 yılı Kasım ayında limanlarımıza uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39,7 artışla 95 oldu. Kasım ayında limanlarımıza gelen kruvaziyer yolcu sayısı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 59,7 artışla 124 bin 563 oldu. 2023 yılı Ocak-Kasım döneminde limanlarımıza uğrak yapan kruvaziyer gemi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre göre yüzde 19,4 artışla 1.167, limanlarımıza gelen kruvaziyer yolcu sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,6 artışla 1 milyon 517 bin 933 oldu. Yılsonunda hedeflenen 1.200 adet kruvaziyer gemi sayısına da ulaşmayı bekliyoruz” dedi.

Çanakkale’ye 40 Gemi İle 19 Bin 672 Yolcu Geldi

Kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarının limanlara göre dağılımı ile ilgili verileri de açıklayan Bakan Uraloğlu, Çanakkale Limanı ile ilgili  2023 yılı Kasım ayında Çanakkale Limanı'na 1 kruvaziyer gemi, 847 kruvaziyer yolcu geldi. 2023 yılı Ocak-Kasım döneminde ise Çanakkale Limanı'na 40 kruvaziyer gemi, 19 bin 672 kruvaziyer yolcu geldiğini belirtti.

Haber Merkezi