Ziraat Mühendisleri Çanakkale Şubesi hafta sonu  11. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. 2 Liste bir bağımsız adayın yarıştığı seçim Çanakkale Belediyesi Çalışanları Ercan Adsız Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurula  İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Elektrik Mühendisler Odası Başkanı ve TMMOB İKK Genel Sekreteri Erkan Güçyetmez ve İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, Siyasi Parti yöneticileri, Dernek, STK ve Meslek Örgütleri temsilcileri katıldı.

‘Katılımcı Bir ZMO’  sloganı ile mevcut Başkan Dr. Onur Sinan Türkmen ve ‘Meslek İçin El Ele’ sloganı ile genel kurulda yer alan Eceabat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yücel Tokgöz başkanlık için yarıştı. Divanın oluşturulması, maali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından gerçekleştirilen seçimlere 401 üye katılım gösterdi. İki listenin yarıştığı seçimlerde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi Dr. Onur Sinan Türkmen’in listesi kazanarak güven tazeledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyelerini ise Uğur Tunç, Doç. Dr. Özge Can Niyaz Altınok, Güven Sezer, Hakan Turan, Serra Güler, Seçil Coşkun Özkul oldu. Delegeler ise, Hicri Nalbant, Memet Kekeç, Prof. Dr. Sarp Korkut Sümer, İrfan Mutluay, Serkan Yurdabak, Doç. Dr. Muharrem Yetiş Yavuz ve Dr. Onur Sinan Türkmen oldu.

 

Cuma Deren