Namazı Kur'an ve sünnet temelinde günlük hayata bakan yönleri ile bütüncül bir bakış açısıyla anlatmak. Öğrencilerin de namaz aracılığıyla sevgi, saygı, irade, özdenetim, sorumluluk, dostluk, yardımlaşma birlik ve beraberlik gibi değerleri benimsemek amacı ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün ‘Vakti Kuşanmak’ projesi kapsamında İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut tarafından Çanakkale’de bulunan Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları öğrencilerine yönelik konferanslar gerçekleştirildi.

İki gün süren konferansın ilki Çanakkale Merkezde faaliyet gösteren  Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokularında gerçekleştirildi.  Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferans dizisinin ikinci isi ise  Biga İlçesinde gerçekleştirildi.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki  Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi, Biga Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Yarbay Raif Necdet Hoşgör İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik  Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde konferans verildi.

3. Konferans dizisi ise Çana İlçesinde gerçekleştirildi.  Çan Şehit Emin Aydın İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik konferans verildi.  Konferansta İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut tarafından namazın önemi, yaşanmış hikâyeler ile anlatıldı.  Konferans dizisi sonrası  İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ı da ziyaret etti. İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut ile bir süre sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek  gerçekleştirilen konferanslar için teşekkür etti.

Haber Merkezi