Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın toplantıyı başlatmasının ardından Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına Kocaeli Barosu Delegesi Av. Bahar Gültekin Candemir, Başkan Yardımcılığına Konya Barosu Delegesi Av. Mustafa Aladağ; Divan üyeliklerine ise Hatay Barosu Delegesi Av. İbrahim Ersuz ve Ankara Barosu Delegesi Av. Fatma Başterzi seçildiler. Divanın oluşumunun ardından,   meslek şehitleri ve depremde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Toplantıda TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük faaliyetler, TBB Saymanı Av. Gökhan Bozkurt bütçe, TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun gündemde olan meslek kuralları değişikliği hakkında bilgilendirme yaptılar. Genel Kurulun devamında delegeler gündemin ana konuları olan; 'Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", 'TBB Reklam Yasağı Yönetmeliği ile bağlantılı TBB Meslek Kurallarının bazı maddelerine ilişkin değişiklikler', 'hukukun, yargının ve mesleğin gelişimi ve sorunları' ile 'avukatlık mesleğinin geleceğinin planlanması bakımından kota uygulaması' başlıklarında görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 Genel Kurul’un ikinci gününde; TBB Yönetim Kurulu tarafından yapılacak olan Reklam Yasağı Yönetmeliği değişikliği ile bağlantılı TBB Meslek Kurallarının 7. 8 ve 12. maddelerinde kanun yapma teknikleri de gözetilerek değişikliğe gidildi. TBB 13. Olağanüstü Genel Kurulu, Birlik Başkanı Sağkan’ın Genel Kurul üyelerine teşekkür ettiği kapanış konuşması ile sona erdi.

 

Haber Merkezi