BÜROKRASİ DİKEN ÜSTENDE...
Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ardından, Başkent siyasetinde isimleri dile gelen ve  kulis bilgisi olarak Çanakkale' ye kadar ulaşan duyumlar, Çanakkale yerel basınında gündeme gelmiş, manşetler atılmıştı.
Gazeteniz VİTAMİN, Kulis bilgilerini derlemiş,  aralarında Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman başta olmak üzere, bazı bakanlıklara bağlı il Müdürlüklerinde değişim olacağı yönündeki bir haberi yayımlamıştı.
Milletvekilliği Genel Seçimi sonrasında, siyaset kamuoyunda oluşan beklentinin adı ;'değişim'  ilk olarak Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yaşanmıştı.
 
Beklenilen oldu, şu soru gündeme geldi;
"SIRADA KİM VAR!?!..."
 
Başkent'te konuşulan dilleniyor, kulaktan kulağa yayılıp, kısa süre içinde Manevi Başkent Çanakkale' ye ulaşıyor. 
Bu durumda; siyaset kamuoyunda gizemli bekleyiş başlıyor. Kulis bilgilerinde ismi geçenlerde ise diken üstünde bir bekleyiş yaşandığı gözleniyor.
Gazeteniz VİTAMİN, bazı İl Müdürlüklerinde yaşanacağı yönündeki Başkent kulis bilgilerini derlemiş, geçtiğimiz haftalarda değişim yaşanacağı muhtemel isimlerin yer aldığı  o Makamları sıralayan bir haberi kaleme almıştı.
İLK DİLE GELEN DEĞİL, SON KONUŞULAN İLK OLDU
Başkent'ten ulaşan kulis bilgilerinde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü en son değişimin yaşanacağı makam olarak geçiyordu. 
Öyle olmadı, son konuşulan makam, ilk değişime uğrayan oldu.
Siyaset kamuoyunda olduğu gibi, değişimin yaşanacağı bilgisi ulaşan makamlarda görevli isimler arasında da bir bekleyiş yaşandığı gözleniyordu.
MAKAM ARACIYA TATİL, MAKAM' DAN ALDIRDI...
Hakkında yürütülen soruşturmanın, görevinden alınmasına başlıca neden olduğu ileri sürülen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı kararı ile geçtiğimiz Cuma gecesi, Adeta; soğuk duş  diye yorumlanabilecek, görevden alındığı  haberini aldı.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; İl Kültür ve Turizm Müdür Murat Yılmaz görevden alındı. 
Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın açıklamasında şu ifadelerin geçtiği gözlendi;
“3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2nci maddesi gereğince Kültür ve Turizm Bakanlığı;  3.11.2023 tarihli ve 2034/485 sayılı Kararın, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal’ın Rize İl Kültür Turizm Müdürlüğüne atanmasına ilişkin bölümü iptal edilmiş,  Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal görevden alınmıştır.” 
GÖREVİNDEN ALINAN YILMAZ, NE ZAMAN GELMİŞTİ?
Üç yıl önce, atanmıştı.. 10 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Murat Yılmaz, 3 yıl sonra görevden alındı.
Erdem Sürek